VIII Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat - 2017

Noves tendències en la gestió del patrimoni local. Esparreguera, 22 de novembre del 2017

Les Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat van néixer l’any 1998 amb la voluntat de promoure els bens culturals de les nostres viles i ciutats i de crear un espai per compartir experiències i debatre línies a seguir.
Enguany es proposa reflexionar sobre la necessitat d’innovar en la gestió del patrimoni local.

Innovar  no  vol  dir  únicament  utilitzar  les  tecnologies  de  la  informació  i  la comunicació. Vol dir també repensar la manera de gestionar els bens locals, plantejar si hem d’adaptar-la a la nostra realitat, al fet urbà i al metropolità, al caràcter poc excepcional o molt modificat dels elements conservats o, fins i tot, a la seva percepció social. Vol dir també preguntar-nos si hem de perse- guir  sempre  els  mateixos  objectius  davant  de  qualsevol  patrimoni  o  si  les eines de gestió i els resultats s’han de diversificar i en funció de què.

Entre els valors que es podrien assolir amb una adequada gestió, destaca el de la creació d’un horitzó comarcal de patrimoni. La Llei de patrimoni cultural català de 1993 contempla l’existència de bens locals i bens nacionals, sense cap estrat  intermedi. Aquest aspecte condiciona temes com el consum cultural, o la recerca i la conservació.

Per tot això, es proposa una Jornada amb una sessió teòrica seguida d’uns tallers pràctics dirigits per especialistes de la Universitat Autònoma de Barcelona que tindran com a objectiu analitzar diferents possibilitats i obrir de forma conjunta noves vies en la gestió del patrimoni local.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte