Les cooperatives escolars de Martorell culminen el seu projecte

Aquest divendres, les set cooperatives escolars de Martorell, creades en el marc del programa “Cultura Emprenedora a l’Escola” promogut per la Diputació de Barcelona i gestionat per l’Ajuntament de Martorell, han posat a la venda els seus productes coincidint amb l’inici de la Fira de Primavera.

Els alumnes de cinquè de primària de les escoles de Martorell José Echegaray, Mercè Rodoreda i Lola Anglada, conjuntament amb el professorat, van iniciar aquesta activitat el passat mes d’octubre i, des d’aleshores, durant tot el curs els alumnes han preparat tots els elements que fan possible la creació d’una empresa cooperativa: la idea empresarial, el repartiment de papers i feines, la imatge de la cooperativa, l’elaboració dels productes i els passos administratius necessaris, com  obtenir el número d’identificació fiscal, NIF, necessari per crear l’empresa cooperativa. A partir d’ara, gestionaran també el seu tancament, faran la devolució del capital inicial que van demanar i donaran part dels beneficis a una entitat sense ànim de lucre.

Gràcies a aquest programa els alumnes han incorporat a la seva formació aspectes clau per al seu futur com és la iniciativa personal (esperit emprenedor), la creativitat, aprendre a aprendre, el treball en grup, el lideratge, el tractament de la informació i competència digital, la concreció d’objectius, la presa de decisions i assumpció de risc, coneixement i la interacció amb el món físic, la planificació i el desenvolupament o l’avaluació.

Tot aquest treball en equip realitzat tant pels alumnes com per l’equip docent i tècnic del programa ha culminat avui amb la venda dels productes, i que ha estat un gran èxit. Infants, docents i pares han valorat molt positivament el projecte i els grans valors que adquireixen els alumnes amb aquesta experiència. La majoria dels productes han estat elaborats amb materials reciclats, des de clauers, guardioles o punts de llibre, fins a diferents objectes de bijuteria, decoració, entre d’altres.

Els alumnes estaven molt ben organitzats, s’han distribuït els treballs de la venda: mentre uns eren els que atenien al públic, feien la venda un altre ho posava a la bossa, el seu company cobrava i tornava el canvi. Altres membres de l’equip repartien informació als vianants sobre els productes a la venda i sobre el projecte de cultura emprenedora.

Durant el matí els alumnes també han rebut la visita de la Policia Local qui els hi ha demanat els permisos i llicències d’ocupació de la via pública, que els alumnes van tramitar mesos abans. I finalment han rebut la visita de tècniques de Promoció Econòmica i dels padrins de les cooperatives, Marius Benasco de l’empresa Hasphan Import SL i Francisco Javier García de l’empresa Orgamice.

A partir d’ara, els cooperativistes decidiran quina activitat faran amb els beneficis. Una vegada retornats els diners que cada nen va aportar per les despeses inicials, l’objectiu és fer una activitat de lleure tot el grup, que costejaran amb els diners guanyats i destinar també una part dels seus beneficis a una ONG, encara per determinar.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte