La cooperativa Escola Mestral, obté la segona millor mitjana de Catalunya en els resultats de la Selectivitat

L’Escola Mestral, fundada l’any 1968, en la línia de la tradició pedagògica catalana, és una cooperativa de la qual en formen part tots els pares i mares dels alumnes ubicada a Sant Feliu de Llobregat. Aquesta cooperativa ha obtingut la segona millor nota mitjana de Catalunya en els resultats de la Selectivitat d'aquest any, segons la dada la va comunicar al centre el Consell Universitari de Catalunya.

La dada és especialment significativa tenint en compte que enguany a l’Escola, la totalitat dels alumnes matriculats a 2n de batxillerat van acabar aprovant el curs al juny i que també tots ells es van presentar a la selectivitat. La mitjana de Catalunya només presenta un 60% dels alumnes a selectivitat, mentre que l’Escola Mestral ha obtingut aquest resultats amb el 100% de l’alumnat. També és destacable que no es tracta d’un fet aïllat; per tercer any consecutiu formen part de l’1% de centres amb els millors resultats (sisena posició, cinquena i segona respectivament).

Aquesta cooperativa d’ensenyament va néixer de la ferma voluntat i il·lusió d’un grup de pares i mestres que, en un entorn social i polític marcat per la manca de llibertats, volia crear una escola que respongués a unes noves inquietuds, on la participació de tothom i el respecte a la pluralitat d’opcions esdevingués la seva essència. L’equip de l’Escola creu en una gestió planificada i compartida de l’activitat educativa que es concreta en el Reglament de Règim Intern i en els Estatuts de la Cooperativa. L’escola té subscrit concert educatiu amb la Generalitat de Catalunya en les etapes d’infantil, primària i ESO i està adscrita a l’Agrupació Escolar Catalana.

L’Escola Mestral disposa d’infraestructures per impartir tots els nivells educatius, des de Parvulari fins a Batxillerat; amb la peculiaritat de ser d’una sola línia. L’alumnat, que suma un total d’uns 400 membres a tota l’Escola, gaudeix d’un ambient familiar i proper, que l’estimula a treballar, a aconseguir les seves fites acadèmiques i, especialment, a esdevenir persona. El seguiment individualitzat i regular del seu desenvolupament escolar afavoreix, tanmateix, que la gran majoria accedeixi als estudis universitaris amb notes altes com per exemple el curs passat on la mitjana a la Selectivat de tot l'alumnat de l'escola Mestral va ser d'un 7,65.

Podeu trobar més informació a la seva web: https://www.escolamestral.cat/

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte