PROGRAMA GARANTIA JUVENIL 2014-2020

                                                                  

Des del Consell Comarcal del Baix Llobregat, en col·laboració amb 22 municipis de la comarca va implementar al 2015 el Programa de Garantia Juvenil 2014-2020 a través de la Xarxa d’Impulsors del Programa de garantia Juvenil a Catalunya.

Els municipis col·laboradors són: Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, La Palma de Cervelló, El Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Vallirana.

Els municipis que participen amb el seu propi impulsor/a són: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Viladecans.

 

El Programa

És una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil que garanteixen oportunitats per als joves i ofereix ajuts per a les empreses, basant-se en una cartera de serveis amplia i adequada a les seves necessitats per tal d’assolir l’objectiu principal “Oferir una oferta formativa, en pràctiques o laboral en un període de 4 mesos des de la inscripció del/la jove”

Destinataris i requisits dels joves participants

El programa va destinat als joves i les joves que tenen entre 16 i 29 anys, que no tenen feina ni estan formant-se.

- Tenir nacionalitat espanyola o ser ciutadà de la Unió o dels Estats que formen part de l'Acord sobre l'espai Econòmic Europeu o Suïssa que es trobin a Espanya en exercici de la lliure circulació i residència. També podran inscriure-s'hi els estrangers titulars d'una autorització per a residir en territori espanyol que habiliti per a treballar.

- Estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya.

- Tenir més de 16 anys i menys de 30 anys en el moment de sol·licitar la inscripció en el Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

- No haver treballat en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.

- No haver rebut accions educatives en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.

- No haver rebut accions formatives en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.

- Presentar una declaració expressa de tenir interès en participar en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, adquirint un compromís de participació activa en les actuacions que es desenvolupin en el marc de la Garantia Juvenil.

Estructura del Programa

El programa consta de 3 itineraris que ajudaran a la millora de la intermediació, a la millora de l’ocupabilitat o afavorir l’emprenedoria. Amb aquests itineraris el/la jove podrà adquirir les competències necessàries per la seva inserció en el món laboral.

         1.- Suport en l’orientació laboral i la cerca de feina.

         2.- Reforç de la formació i experiència professional.

         3.- Suport per a posar en marxa una idea de negoci.

Durant tot el procés el/la jove estarà tutoritzat i tindrà un acompanyament fins la seva ocupació efectiva en el món laboral. Aquesta tutorització podrà ser més o menys intensiva i especialitzada segons les necessitats del jove.

 

Subvencions per afavorir la incorporació al mercat de treball

Per poder inserir al/la jove al mercat laboral i haurà una sèrie de bonificacions per les empreses en les modalitats de contractes Indefinits (tarifa jove), Formació i Aprenentatge, en Pràctiques i a temps parcial amb vinculació formativa. Així com ajudes per a emprenedors i treballadors autònoms i entitats de l'economia social i cooperativa. Totes les bonificacions de Garantia Juvenil seran acumulables i compatibles amb els programes, ajuts i subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Les empreses interesades podràn demanar un suport i assessorament personalitzat a través de l'Àrea de Serveis a l'Empresa del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

 

Procés inscripció

Amb usuari i contrasenya

         1.- Descarregar i Omplir aquest formulari.

         2.- Registrar-ho a l'Oficina de Treball del SOC més propera o al Consell Comarcal del Baix Llobregat.

         3.- Rebràs un codi d'activació al correu electrònic.

         4.- Accedir a la pàgina web per activar l'usuari i crear contrasenya.

         5.- Omplir TOT el qüestionari i signar amb codi.

         6.- En una setmana rebràs la resolució de la inscripció a Garantia Juvenil. veure resolució.

Amb DNI electrònic o certificat

         1.- Pots fer la inscripció directament entrant a la pàgina web.

* Les persones amb una discapacitat superior al 33% o en risc d'exclusió social poden realitzar la inscripció directament omplint la sol·licitud i registrant-la a l'Oficina de Treball del SOC més propera, juntament amb la documentació que acrediti la discapacitat superior al 33% o en risc d'exclusió social.

 

Per a més informació entreu a la pàgina web de Garantia Juvenil, poseu-vos en contacte amb garantiajuvenil@elbaixllobregat.cat, al telèfon 93.685.24.00 (Ext.615), al Facebook Lluís Garantia o presencialment al Consell Comarcal del Baix Llobregat.

“Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de l’Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa de Garantia Juvenil “Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya”, regulat per l’Ordre EMO/381/2014.”

Arxiu: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte