Joves per l'Ocupació 2016

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, en col.laboració amb 20 municipis de la comarca ha posat en marxa un nou programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya JOVES PER L’OCUPACIÓ 2016-2018 adreçat a 80 joves.

Els ajuntaments que participen en aquesta nova edició són: Abrera, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, La Palma de Cervelló, Pallejà, El Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires, Sant Just Desvern, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Vallirana.

Perfils de les persones participants

Persones joves desocupades entre 16 i 25 anys inscrites en el Servei públic d’ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació no ocupats, i en el Registre de Garantia Juvenil, o en cas que encara no ho estiguin, que compleixin els requisits per inscriure’s; que no hagin finalitzat l’ESO, o bé, si tenen el títol de l’ESO que no hagin continuat amb els estudis postobligatoris (formació professional o batxillerat).

Durada

Del 19 de desembre de 2016 al 31 de març de 2018

Contingut del programa

Programa integral formatiu, d’orientació, suport, assessorament i acompanyament individual, per dotar a les persones joves de la formació i les competències necessàries que li permetin millorar la seva posició en el mercat laboral per tal d’aconseguir i mantenir una feina. Les persones joves participants, mentre estiguin realitzant les accions formatives i les pràctiques associades rebran un ajut econòmic.

Ajuts per als participants durant la formació i les pràctiques

  • Incentius:     150€ x mes  (màxim 4 mesos)
  • Ajuts per el transport: 1,5€ x dia (amb compliment de requisits)

Els ajuts es pagaran mensualment condicionats a la participació i aprofitament de la formació i de les pràctiques.

Accions del programa:

  • Tutorització individual i acompanyament a la inserció.
  • Formació professionalitzadora per poder desenvolupar les tasques assignades en un determinat lloc de treball. A escollir:

          - Activitats auxiliars de magatzem (230h)
          - Auxiliar- dependent de comerç (300h.)
          - Auxiliar de cuina i cambrer/a (280h.)
          - Mantenidor-a integral (pintura, jardineria, electricitat) 270h.
          - Protecció i preparació de superfícies de vehicles (290h.)

  • Formació obligatòria, si s’escau, per a l’obtenció del títol de graduat en ESO, mitjançant Escoles d’Adults o via online, a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), amb suport tutorial.
  • Pràctiques no laborals en empreses    
  • Recerca d’empreses que facilitin la contractació de les persones joves participants

Contractació de les persones joves

Per facilitar la contractació de les persones participants, se subvencionaran a aquelles empreses que formalitzin contractes abans de l'1 d’octubre de 2017. Els contractes hauran de ser a temps complet o parcial, mínim del 50%  de jornada, i amb una durada mínima de 6 mesos.
Se subvencionaran 6 mesos de salari mínim interprofessional, proporcionalment a la jornada de treball i per un màxim de 6 mesos de contractació.

 “Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de l’Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’Ocupació”, regulat per l’Ordre EMO/251/2014, modificada per l’Ordre EMO/254/2015”
 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte