Èxit a la sessió de Finançament Alternatiu

El matí del dia 14 de juny va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal, la jornada "Finançament Alternatiu", que va presentada pel Conseller de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Sr. José Ángel Carcelén Luján, i conduïda pel coordinador de l'Àrea de Desenvolupament Estratègic, el sr. Andrés Andrés, i que va comptar amb una notable assistència d’emprenedoria, empreses socials, entitats del territori i personal tècnic de diversos ajuntaments del Baix Llobregat.

L’objectiu de la jornada era oferir de forma àgil i ràpida una visualització completa de l’oferta financera i ajuts destinada al sector de l’economia social i cooperativa, davant la difícil tensió existent entre cert excés d’informació i una  freqüent falta d’informació de qualitat.

Amb aquest propòsit, es va comptar amb la participació de diferents ponències. En primer lloc, el Cap de Secció d’iniciatives per al Treball de la Generalitat de Catalunya, Sr. Àlex Llovet, va fer una presentació dels ajuts per incorporació de persones sòcies a les cooperatives i societats laborals (de 3.000 a 7.000 euros), Fons de garantia d'economia social i cooperativa, Avals financers i tècnics, Programa de capitalització de cooperatives i societats laborals (CAPITALCOOP). La segona intervenció, protagonitzada per la Sra. Rocío Flor, Cap de Finançament Innovació d’ACC1Ó, es va centrar en el Crowdfunding, Fons de capital risc i Xarxes d’Inversors privats, programes d’acceleració i ajuts europeus. A continuació, Joana Gómez va explicar tot el ventall que ofereix la Federació de Cooperatives de Treball i la fundació Seira per donar suport financer a les cooperatives (cultura financera, Xarxa FinanCoop, instruments financers cooperatius, Microcrèdtis, Garanties, Avançament de factures, Grups d’inversors). Després, el Sr. Miquel Verdaguer va presentes les línies de finançament sense interessos de la Fundació Solidària Contra l’Atur, i finalment el Sr. Lluís Muns va presentar les grames, la “moneda social” de Santa Coloma en fase des desplegament, que té com a objectiu enfortir i finançar el consum local i les empreses de la ciutat.

L’acció “Finançament Alternatiu” s’emmarca dintre del programa de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, que té com a objectiu principal l’impuls de l’Economia Social i Cooperativa de la comarca.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte