Curs d'acollida sobre coneixement de l'entorn, societat catalana i el seu marc jurídic

El passat juliol, des del Servei Comarcal d' Acollida de persones Immigrades, es va realitzar un altre curs adreçat a la població dels municipis de l' Àrea Bàsica. Aquests cursos formen part de la Llei d' Acollida i les persones assistents obtenen un Certificat Oficial d' Acollida de la Generalitat que els ajudarà a renovar permisos de residència, coneixements per passar les proves per obtenir la Nacionalitat Espanyola, Arrelaments, etc. Els coneixements transmesos afavorieixen la seva integració social i la igualtat d’oportunitats. Els cursos es va impartir al Consell Comarcal del Baix Llobregat, amb la col·laboració de la Fundació FICAT .

Al curs de "Coneixement de l’entorn" es tracten informacions indispensables com la distinció de les diferents administracions a nivell estatal, autonòmic i municipal, el sistema educatiu, serveis i recursos de la comarca del Baix Llobregat, el sistema sanitari, principals dades històriques i socials, normes de convivència, habitatge, usos dels espais públics, formació d’adults, procediment per tramitar la Nacionalitat, etc. Tot en un llenguatge comprensible per a totes les persones assistents. Aquesta tipologia de cursos tenen com a objectiu afavorir la integració de les persones immigrades als municipis del Baix Llobregat, beneficiant així la inserció i convivència al territori.

Als cursos hi han assistit persones dels municipis de La Palma de Cervelló, El Papiol, Vallirana, Abrera, Cervelló i Pallejà. Hi havia persones procedents de Xile, Paraguai, Bielorússia, Marroc i el Salvador.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte