Diputats i diputades del Baix Llobregat se sumen a la declaració en defensa de la integritat de la comarca

Diputats i diputades de la comarca del Baix Llobregat, entre els quals Anna Simó (ERC), Eva Granados (PSC), Jaume Bosch i Lorena Vicioso (ICV-EUiA), han firmat avui la declaració d’alcaldes i alcaldesses en què es promou la defensa de la integritat territorial de la comarca. Per la seva banda Oriol Junqueras (ERC), tot i que no ha pogut assistir a l’acte, ha fet arribar la seva intenció de signar la declaració.

En un acte realitzat a la seu del Consell Comarcal, el president de la institució, Joaquim Balsera, ha agraït l’adhesió dels diputats a la declaració en què es defensa el Baix Llobregat com una comarca amb una consolidació històrica, amb sentiment de pertinença i una realitat econòmica, social i històrica. Una declaració en què es demana al govern de la Generalitat que es creï una comissió amb representació de la comarca per negociar sobre l’avantprojecte de Llei del Governs Locals català i evitar la desaparició de la comarca.

Balsera ha recordat la voluntat del Consell Comarcal i dels municipis per millorar l’eficàcia de les administracions però també ha insistit que tota reorganització no ha de suposar la desaparició del Baix.

Jaume Bosch, diputat per ICV-EUiA, ha indicat que tot i la influència evident de l’àrea metropolitana es poden trobar fórmules que no passin per la desintegració del Baix Llobregat. Bosch ha afirmat que el seu grup presentarà esmenes a l’avantprojecte.

Per la seva banda, la diputada socialista Eva Granados, ha posat com a exemples d’innovació en la governança la creació de la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat, que ha definit com “un model d’èxit de concertació de polítiques i de serveis reconegut arreu”, i la iniciativa de l’agència Innobaix a partir del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses.

Anna Simó, diputada per ERC, ha manifestat el suport del seu grup parlamentari a la declaració d’alcaldes i ha subratllat que cal que se senti la veu de la comarca i de les seves institucions en el debat sobre l’avantprojecte de llei. Simó ha apuntat que el seu grup està a favor que s’apliquin criteris d’eficiència administrativa amb el respecte a la identitat pròpia de la comarca.

L’acte celebrat al Consell ha comptat també amb l’assistència dels vicepresidents del Consell Comarcal.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte