El Baix Llobregat se suma a la Reforma Horària amb perspectiva de gènere

El dimecres día 8 de juliol, es va celebrar a l’Espai Baronda d’Esplugues la 4a edició de la Jornada Emprenem. Aquesta iniciativa, dedicada al foment de l’emprenedoria femenina i promoguda per l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat amb la col·laboració del Consell de les Dones del Baix Llobregat, es va convertir novament en un espai d’intercanvi de coneixements i experiències de les dones emprenedores de tota la comarca.

Enguany sota el títol “DESENVOLUPEM TALENT”, la Jornada Emprenem va analitzar amb perspectiva de gènere la proposta de reforma horària, amb la participació de persones expertes de l’àmbit empresarial, docent i institucional.

En primer lloc, Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal, i Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues, van donar la benvinguda a la jornada destacant el seu objectiu principal, impulsar el talent femení de la comarca i visibilitzar els projectes empresarials liderats per dones.

La doctora en sociologia Cristina Sánchez, va fer una introducció sobre què és i què suposa la Reforma Horària, tot analitzant-la des de diferents vessants i aprofundint en les oportunitats que obre, i la implantació a la nostra societat. Posteriorment es van incorporar al debat els responsables de recursos humans de dues grans empreses de la comarca: Ainhoa Fornos de DAMM i Emilio Arnaiz de NESTLÉ, que van explicar les experiències posades en marxa per les seves empreses destacant que la flexibilitat horària per conciliar la vida laboral i personal incrementa la productivitat i el rendiment.

Després d’una pausa per a l’espai de networking, el segon bloc de la Jornada va continuar centrant el debat i la reflexió en altres àmbits on la Reforma Horària té una gran incidència, a banda de l’àmbit empresarial: l’educatiu i els mitjans de comunicació. Per fer-ho, van participar a la taula: Elisa Stinus, consultora i doctora en Polítiques Públiques i Transformació Social, José Miguel de la Dehesa, director de l’Àrea de Persones i Responsabilitat Social de la UOC, que va destacar les avantatges del teletreball i e- treball;  i Carme Figueras, consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya – CACm que va destacar que el “prime time” televisiu, hora de màxima audiència, a Catalunya i Espanya es dona a les 10 i mitja de la nit, més tard que a la resta d’Europa, per tant dormim menys que la majoria d’europeus segons els estudis realitzats.

Finalment, la Blanca Moreno, sociòloga i gerent de MiT, Mètodes i Tècniques i conductora de l’acte, va recollir les principals idees de la jornada destacant que la llibertat i flexibilitat per disposar del temps deriva en una vida més sana i facilita la conciliació laboral i personal de les dones i els homes. Mesures com la flexibilitat horària laboral d’entrada, la possibilitat de poder reduir el temps del dinar, o el teletreball, suposen alternatives favorables. L’adequació dels horaris de manera més racional és possible amb un compromís social.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte