Es presenta la Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria Calidoscoop

Els 30 ajuntaments de la comarca del Baix Llobregat conjuntament amb el Consell Comarcal en breu posaran en marxa a la comarca una Antena de la Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) Calidoscoop.

Què és?

La Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) és una cooperativa de i per a persones emprenedores que vulguin formar part d’un projecte empresarial col·lectiu, un projecte d’innovació social inspirat en un model d’èxit amb més de 20 anys d’existència a França.

Els seus objectius principals són els següents:

  • La creació d’empresa i generació d’ocupació
  • Incrementar les garanties dels projectes i reduir la precarietat de les persones emprenedores
  • Generar negoci conjunt i evitar l’aïllament de l’emprenedor
  • Funciona com una incubadora a on les persones emprenedores acceleren els seus projectes i els contrasten en el mercat real, mentre reben un acompanyament empresarial personalitzat. És un dispositiu complementari als dispositius clàssics d’atenció a l’emprenedoria, públics i privats.

Ofereix un paraigua jurídic i administratiu col·lectiu que permet a les persones emprenedores tenir una nòmina i cotitzar en el Règim General de la Seguretat Social, 365 dies a l’any, i gaudir dels serveis mancomunats de gestió i legals.

Els socis s’integren i, si ho volen, poden participar en activitats col·lectives que els permeten generar negoci per fer créixer els ingressos, mentre cada membre manté la independència comercial de la seva activitat.

Com funciona?

Una persona que té un projecte emprenedor s’integra a la CAE per desenvolupar-lo. En una primera fase la relació entre la CAE i la persona emprenedora es regula mitjançant un conveni d’acompanyament i, a partir d’una regularitat d’ingressos de la seva activitat empresarial i/o professional, s’enceta una relació societària i laboral amb la CAE que li permetrà:

  • Accedir al CIF de la cooperativa que li permetrà emetre factures als seus clientsGaudir d’una plataforma de gestió, un assessorament i un acompanyament personalitzat
  • Disposar d’una formació empresarial a mida de les seves necessitats i del seu projecte
  • Mantenir la seva independència comercial
  • Tenir una seguretat jurídica i laboral (règim general de la Seguretat Social)

Sessions informatives i de presentació:

Per donar a conèixer aquest servei de suport a projectes empresarials i d’emprenedoria es realitzaran cinc sessions informatives adreçades a totes aquelles persones que tinguin un projecte d’emprenedoria que estiguin interessades en tenir informació de primera mà del funcionament de la CAE Calidoscoop.

En aquest sentit, si vols assistir a alguna d’aquestes sessions informatives cal fer la inscripció a l’enllaç de la sessió corresponent:

-    Dimecres 22 de març a les 12h. a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat, al Parc de Torreblanca, a Sant Feliu de Llobregat . Inscripcions 

-    Dimecres 29 de març a les 12h. al Centre d’empreses Baix Llobregat (PROCORNELLÀ) carrer Tirso de Molina, 36, a Cornellà de Llobregat. Inscripcions

-    Divendres 7 d’abril a les 9:30h. al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’ajuntament de Martorell  al Camí del Riu, s/n. Inscripcions

-    Dimecres 19 d’abril a les 12h. al Centre de Promoció Econòmica i Serveis a les Empreses Can Calderón, carrer Andorra 64, a Viladecans. Inscripcions

-    Dimecres 26 d’abril a les 12h. a Sant Boi Centreserveis Carretera de la Santa Creu de Calafell, km 33 a Sant Boi de Llobregat. Inscripcions

Aquestes accions de difusió i presentació de l’Antena CAE Calidoscoop compten amb el suport i la col.laboració de la Diputació de Barcelona.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte