Mosquito Alert: una aplicació mòbil per a la col·laboració ciutadana contra el mosquit tigre

L’entomòleg del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat, Roger Eritja, ha participat en la recerca publicada per la revista científica Nature Communications i que ha estat liderada per investigadors del CREAF, el CEAB-CSIC i la Universitat Pompeu Fabra.

Els científics de l’estudi han comprovat que els avisos fets per la ciutadania a través de l'app Mosquito Alert són igual de vàlids per elaborar models de distribució i predicció sobre l'expansió del mosquit tigre, que els avisos fets pels experts.

El grup científic afirma també que gràcies a la xarxa ciutadana disposada a col·laborar amb la ciència, s’han ampliat les àrees de vigilància al territori espanyol per estudiar el mosquit tigre.

“El mosquit tigre es dispersa molt ràpid localment, però també fa salts de llarga distància; sense l’ajuda de tots aquests voluntaris, que han sabut avisar a temps, hauríem trigat molt més temps a fer aquests descobriments clau, especialment en llocs remots on normalment no se'l busca”, afirma Roger Eritja, entomòleg del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat i cap de l’equip de validadors experts de Mosquito Alert.

Article publicat a la Nature Communications - Citizen science provides a reliable and scalable tool to track disease-carrying mosquitoes

Article publicat pel Centre de Recerca Ecológica i Aplicacions Forestals - CREAF, - La col·laboració ciutadana és útil i fiable per estudiar els mosquits transmissors de malalties globals

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte