Què son els SIAD`s

Els SIAD's, Serveis d'Informació i Atenció a les dones, són serveis d'informació, assessorament, primera atenció i acompanyament, si escau, amb relació a l'exercici dels drets de les dones en tots els àmbits relacionats amb llur vida laboral, social, personal i familiar.

Els SIAD tenen dos serveis especialitzats:

a) Assessorament Jurídic

Aquest servei proporciona informació i assessora de qualsevol tema relacionat amb processos civils: separacions i/o divorcis, impagament de pensions d'aliments, guarda i custòdia de fills/filles, règim de visites, divisió dels béns ganancials, entre d'altres.

També, sobre processos penals: denúncia per maltractaments, les conseqüències per al denunciant i per al denunciant, ordres d'allunyament, entre d'altres.

b) Atenció psicològica

Consisteix en una atenció psicològica per tal de superar situacions de malestar emocional, fomentar l'autoconfiança i proporcionar eines per l'empoderament i millora de les relacions socials.

Altres temes que es poden treballar des d'aquest servei són: superar les dificultats de l'entorn laboral, de les relacions de parella i/o familiars, suport i orientació davant d'una situació de violència familiar o masclista, per superar el malestar davant d'un procés de separació o divorci, entre d'altres.

A la comarca del Baix Llobregat existeixen diferents SIAD's d'àmbit local que, a més a més, d'aquests serveis específics, realitzen múltiples activitats amb l'objectiu d'empoderar les dones i enfortir el teixit associatiu femení.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte