La diputada Eva Menor visita el Baix Llobregat

La diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor Cantador, i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva M. Martínez Morales, acompanyades d’altres representants de la Diputació i del Consell Comarcal, així com de càrrecs electes i responsables de diversos ajuntaments del territori, s’han trobat aquest matí, a la seu del Consell Comarcal, per treballar i impulsar conjuntament iniciatives de recuperació econòmica després de la crisi ocasionada per la Covid-19.

La trobada s’ha iniciat amb la presentació de la presidenta, Eva M. Martínez Morales, d’algunes de les accions impulsades des del Consell Comarcal des que es va iniciar la pandèmia. D’una banda, el Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls econòmic i social, impulsat de la mà dels ajuntaments, sindicats i patronals del territori, en el que s’identificaven els factors necessaris per a reactivar la comarca.

Així mateix, la presidenta ha presentat a la diputada el Programa Comarcal de Suport per un nou impuls econòmic i social, pel qual s’ha posat al servei dels ajuntaments del Baix Llobregat un programa d’inversions dotat amb 10 milions d’euros i un programa feminista dotat amb 1 milió d’euros. En aquest sentit, la presidenta ha destacat la importància de la col·laboració i cooperació entre les diferents administracions per a sortir de la crisi sanitària, social, econòmica i emocional, derivades de la pandèmia.

Per finalitzar, la presidenta ha parlat de l’Oficina de Projectes Europeus del Baix Llobregat, una eina més, posada en marxa des de l’entitat amb l’objectiu de col·laborar i cooperar per poder captar els fons europeus.

Per la seva banda, la diputada Eva Menor Cantador, ha explicat els diferents programes que actualment té en marxa la Diputació de Barcelona en matèria de desenvolupament econòmic i, especialment, aquells de recuperació econòmica arran de la crisi provocada per la Covid-19  i dels quals la comarca del Baix Llobregat se’n beneficia. Entre d’altres, ha parlat del projecte Treball, Talent, Tecnologia, dirigit a dones, joves, persones inactives i millora de l’ocupació i del que s’han atorgat 14 projectes a la comarca i s’han destinat 1.995.975,71 €. Del projecte de Suport a l’Automoció, destinat a comarques amb índex d’especialització en el sector superior o igual al 25%, i pel qual destina al Baix Llobregat 294.978 €. Del Pla de Reactivació de l’Ocupació, del qual s’han atorgat 30 projectes a la comarca, i destinat 2.138.723 €. A més, ha recordat els serveis que ofereix la Diputació com els Centres Locals de Serveis a les Empreses o els Serveis Locals d’Ocupació, els serveis de màrqueting turístic i el projecte de Vies Blaves i l’impacte que espera que tingui, a més dels projectes relacionats amb la digitalització dels mercats municipals i el projecte de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU), entre d’altres.

Durant la reunió també s’ha tractat sobre el Pla de Recuperació europeu i els fons associats, que tenen per objectiu pal·liar els efectes de la COVID-19 i promoure la transformació econòmica. La trobada ha servit per generar sinergies entre les institucions, visibilitzar i identificar iniciatives en l’àmbit comarcal i provincial, a més de fomentar la col·laboració publicoprivada.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte