Programa de les Jornades de Startups d'economia social al Baix Llobregat

Des de la proximitat i des dels valors propis de l’economia social i cooperativa, comencen a emergir i a consolidar-se nous projectes innovadors al Baix Llobregat. L'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat organitza unes jornades per presentar les startups d'economia social de la Comarca.

L'objectiu és donar-les a conèixer per fomentar la col·laboració entre els diferents actors del territori. Els Ajuntaments de la Comarca i el teixit productiu poden descobrir iniciatives econòmiques transformadores i mirar d’apropar-les a la seva realitat. També difondrem models alternatius de finançament per aquest tipus d’iniciatives.

La jornada tindrà lloc al Consell Comarcal del Baix Llobregat (Parc de Torreblanca, s/n), el dimarts, 30 maig, 2017 de 09.30 a 12.00h La participació i assistència està oberta a tothom (amb inscripció prèvia): Inscripció a la jornada

 

PROGRAMA

        Recepció i presentació

09.30h – 9.40h Recepció i lliurament de la documentació.

09.40h – 9.45h Presentació.

   EXPERIÈNCIES

9.45 - 10.00h Tangencial

Empresa social centrada a la formació i capacitació de persones en l’ús de la tecnologia de Fabricació Digital i Cultural Maker. Utilitza open source i llicències obertes per facilitar l’apropiació dels usuaris respecte la tecnologia. (http://tangencial.es)

10.00 - 10.15h Espigoladors

És una organització sense ànim de lucre que lluita contra el malbaratament alimentari alhora que empodera a persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible. (http://www.espigoladors.cat)

10.15 - 10.30h MdeMama

Ofereix un acompanyament personalitzat en tres moments: l'embaràsel postpart i la lactància, adaptant-se a les necessitats de cada família. Volen ajudar a dones en exclusió social amb un pla de mecentatge que ajudi a totes les mares indiferentment del seu rang social (http://mdemama.com)

10.30 - 10.45h Tapper

Tapper és una plataforma creada per ajudar els establiments a reduir el seu malbaratament d'aliments. Mitjançant una app, donen sortida a aquests aliments mitjançant ofertes d'última hora.  (https://tapper.es/ca/)

10.45 - 11.00h Femprocomuns

Cooperativa en formació que es centra en posar en comú recursos tecnològics de codi obert per poder oferir serveis integrals de qualitat, assequibles econòmicament i sota criteris socials i ètics (com el tractament de dades i la privacitat).

(http://www.femunacooperativaprocomuns.net/)

11.00h-11.30h Pausa

        FINANÇAMENT DE START UPS D’ECONOMIA SOCIAL

11.30 - 12.00h FETS

És una associació formada per 35 entitats de l’economia social i solidària i el tercer sector que es dedica a la difusió de les finances ètiques. També promou les entitats financeres que ja ofereixen instruments de finançament ètic a Catalunya; i la interlocució amb les administracions públiques i altres actors socials. (http://fets.org/)

Comiat i finalització de la jornada

 

Newsletter category: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte