El Ple del Consell aprova una resolució perquè s'acceleri la posada en marxa de la L9 del metro com a llançadora entre la T1 i T2 i el Prat

El ple del consell comarcal ha aprovat una resolució en què s’insta al govern català a accelerar les actuacions perquè es pugui obrir inicialment la línia 9 del Metro com a llançadora entre les terminals T1 i T2 i l’estació intermodal del Prat, a més que expressa el malestar de la institució comarcal després de conèixer a través de dels mitjans de comunicació que hi haurà un nou retard de dos anys en l’entrada en funcionament de la línia 9 del metro entre Zona Universitària i l’aeroport Barcelona-El Prat.

La resolució, aprovada amb el suport dels grups PSC, CiU, ICV-EUIA-EPM i ERC, manifesta que l’endarreriment dos anys en l’entrada en servei del tram de la L9 entre Zona Universitària i l’aeroport no contribueix “de cap manera a posicionar la comarca del Baix Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona com un entorn competitiu per a la indústria, el turisme i els serveis amb una ocupació d’alta qualitat”.

El Consell ha demanat una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila i amb els municipis i institucions afectades per tractar sobre el nou calendari de la L9. A la resolució, se subratlla que l’accessibilitat en transport públic a l’aeroport barceloní, que rep 35 milions de viatgers anualment, és del tot insuficient i de baixa qualitat, cosa que provoca que una gran part dels seus treballadors i usuaris utilitzin el transport privat de forma habitual.

Els grups polítics que donen suport a la resolució lamenten la baixa inversió de l’estat en infraestructures de mobilitat i transport públic a la comarca en el període 2011-2013, així com la disminució de les aportacions de l’estat a l’ATM per al finançament del transport públic metropolità.

Aprovació del decàleg per a l’eliminació de la violència masclista

El ple va aprovar, d’altra banda, el decàleg per a l’eliminació de la violència masclista, proposat per la Junta del Consell de les Dones. En el document es recorda que  la violència masclista és la que “s’exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, tingui com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l’àmbit públic com en el privat”.

Entre les mesures adoptades en el decàleg, destaca la demanda a les administracions perquè les politiques de dones i d’igualtat de gènere no es vegin afectades per les retallades, molt especialment en els programes de prevenció, en els serveis especialitzats. Es requereix el compromís i la responsabilitat de les empreses de mitjans de comunicació perquè informin dels casos de violència masclista i es reivindica que es garanteixi la continuïtat dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) a nivell local, les línies d’atenció telefònica o altres recursos al servei de les dones en situació de violència masclista.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte