El Pota Blava i la gastronomia del Baix Llobregat es promocionen a Alimentària 08

Entre el 10 i el 14 de març es va celebrar, a Fira de Barcelona, una nova edició de la Fira Alimentària, el Saló Internacional de l'Alimentació i Begudes més important de l'estat espanyol i un dels primers del món. Amb una afluència de més de 150.000 visitants, van participar més de 5.000 firmes que inclouen els principals líders en fabricació i distribució d'aliments i begudes.

Alimentària va destacar per la presència de compradors professionals procedents dels cinc continents i del 85% de la indústria de l'alimentació espanyola, convertint-se en el principal aparador de tot el que succeeix en aquest sector i mostrant les preferències del mercat i dels consumidors. L'estructura sectorial i professional, per famílies de producte, així com el seu caràcter innovador i dinàmic i la gran projecció exterior són les seves principals d'èxit.

L'edició va comptar, per primera vegada, amb la participació d'un dels productes més prestigiosos del Baix Llobregat: el pota blava. El Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida del Pollastre i Capó del Prat va ser representat dins la Federació Catalana de Productors d'Aliments de Qualitat amb DOP's /IGP's, en l'espai institucional de CATALUNYA que promou la Generalitat a través de l'empresa PRODECA (Promotora d'Exportacions Catalanes) a l'estand núm. 470 (Pavelló 2 de les Autonomies) del recinte Firal de Gran Via.

La presència del Pota Blava coincideix amb la posada en marxa de les noves edicions de les campanyes gastronòmiques "El Pota Blava a la carta" i "Els sabors de l'horta del Baix Llobregat", promogudes pel Consorci de Turisme i el Parc Agrari del Baix Llobregat, i l'objectiu de les quals és potenciar i difondre la gastronomia comarcal.

En aquesta línia, i dins del conjunt d'activitats paral·leles que van tenir lloc durant la Fira, el Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat va presentar, el dia 10 de març, 2 receptes elaborades amb pollastre del Prat. L'elaboració va anar a càrrec del restaurador Domingo Morilla, del restaurant Cal Mingo de Viladecans, un dels cuiners implicats en les campanyes gastronòmiques de la comarca amb les seves receptes. Després de la demostració, es va oferir un tast degustació per als assistents.

 

Baix Llobregat, març de 2008

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte