Les entitats del Baix Llobregat reclamen que es mantingui la integritat de la comarca

El saló de plens del Consell Comarcal del Baix Llobregat es va omplir dilluns 1 de juliol a la tarda d'una àmplia representació del món associatiu i d’entitats de tota la comarca per mostrar la seva defensa perquè es mantingui la integritat territorial del Baix Llobregat. La iniciativa de les associacions se suma a altres que els últims dies es produeixen arreu de la comarca, tant per part d’organitzacions socials com del món institucional i el polític.

Organitzacions i associacions d’àmbits que van des del turístic a l’esportiu, fundacions, sindicats, col·lectius de restauració, petites i mitjanes empreses i entitats de caràcter social es van donar cita a la seu del consell comarcal per expressar el seu rebuig a que l’avantprojecte elaborat pel Govern faci desaparèixer la comarca i que els municipis que la integren acabin distribuïts entre l’espai de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i a d’altres comarques.

Entitats participants: 

Advanced Leisure Services

AEBALL

Ass. Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat

Associació Col·lectiu de Cuina Baix Llobregat. CUBAT

Associació Constructors del Baix Llobregat

Abile Events SL

Avant Group

Catalunya en Miniatura

Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat

CES Baix Llobregat

Citilab

Clúster de Salut Mental de Catalunya

CC.OO Baix Llobregat

Consell Consultiu de la Gent Gran

Consell Esportiu del Baix Llobregat

Consorci de la Colònia Güell

Consorci de Turisme del Baix Llobregat

 

Cordibaix

Essentia Bcn Events

Fed. Catalana de l’Esplai

Federació de Dones per la Igualtat

Fundació El Brot

Fundació IRIS

Fundació Marianao

Fundació Utopia

Gremi d’Hosteleria de Viladecans

Gremi d'Hostaleria del Baix Llobregat Centre-Nord

Innobaix

Parc Agrari del Baix Llobregat

PIMEC Baix Llobregat

UGT Baix Llobregat

Unió de Pagesos del Baix Llobregat

UPC

PSC Baix Llobregat

ICV-EUiA Baix Llobregat

ERC Baix Llobregat

El president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, va recordar com la comarca del Baix Llobregat s’ha anat construint amb el pas dels anys i ha generat un “sentiment de pertinença” que no es pot dissoldre amb un decret o una decisió del Govern sobre l’estructura administrativa d’un territori”. Balsera va expressar novament la seva convicció que tota reforma de l’administració que cerqui una major eficàcia és una iniciativa a la que cal donar tot suport. Per Balsera, però, la veu de la comarca s’ha de poder expressar i s’ha d’escoltar des del Govern, i en segon lloc, es pot negociar quina administració s’ha d’encarregar de determinades competències sense que això signifiqui l’eliminació, de cop, de tota una comarca.

Els diferents representats de les associacions participants van convenir també que la realitat de la comarca del Baix Llobregat és una “història construïda per moltes persones en benefici de la cultura i del progrés d’una societat que ara no es pot esborrar”.

A la declaració d’alcaldes i alcaldesses de la comarca feta pública recentment, i que té el  suport de diputats comarcals, perquè el Govern creï una comissió en què es  negociï la reforma administrativa sense que es desmantelli la integritat territorial de la comarca, se suma una altra complementària promoguda pel Centre d’Estudis Comarcal del Baix Llobregat amb el mateix esperit. A més, diferents empreses que treballen amb projectes liderats per Innobaix, l’agència d’innovació del Consell Comarcal, i entre les que figuren Siemens, Agbar o Bayer, han expressat el seu suport al manteniment de la comarca.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte