Programa Treball i Formació 2017

El Consell Comarcal del Baix Llobregat gestiona el Programa Treball i Formació dirigit a afavorir la inserció i millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur de més llarga durada.

En el marc d’aquest programa, el SOC subvenciona els contractes de treball d’una durada de 6 o 12 mesos i les accions formatives a realitzar de forma obligatòria durant el contracte i dins de l’horari laboral.

La subvenció estableix tres línies de finançament:

Línia PANP: accions adreçades a persones en situació d’atur no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi i preferentment més grans de 45 anys. Inclou dos tipus d’accions en funció de la durada de les contractacions, 6 o 12 mesos. Per les contractacions de 12 mesos han estat prioritàries les persones majors de 55 anys i sense cotització suficient per la pensió de jubilació. I preferents, les persones amb grau de discapacitat mínim del 33% o més.  
Per a aquesta línia s’han contractat un total de 27 persones, 19 contractes de 6 mesos i 8 contractes de 12 mesos.

PRMI: accions adreçades a persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció. Inclou dos tipus d’accions en funció de la durada de les contractacions, 6 o 12 mesos. Per les contractacions de 12 mesos han estat prioritàries les persones de més de 55 anys i sense cotització suficient per la pensió de jubilació. I preferents, les persones que estaven en fase d’exhaurir el termini de la RMI, amb grau de discapacitat del 33% o superior o les dones amb càrregues familiars.
De la línia PRMI s’han contractat 6 persones, de les quals 4 contractes són de 6 mesos i 2 de 12 mesos

DONA: accions adreçades a dones en situació d’atur llarga durada. Les contractacions tenen una durada de 12 mesos. Les persones més grans de 55 anys o amb un grau de discapacitat del 33€ o superior han estat preferents.
De la línia DONA s’han contractat 8 persones a 12 mesos.

Les 41 persones contractades pel Consell Comarcal del Baix Llobregat realitzen activitats i presten serveis dins dels següents projectes comarcals:

  • Suport administratiu i en l’atenció directa al públic
  • Suport administratiu sense atenció al públic
  • Assessorament i sensibilització en accions cíviques i mediambientals
  • Suport als serveis socials dels municipis en tasques d’auxiliar de la llar
  • Suport en la guarda i neteja d’equipaments i instal.lacions públiques

Aquests projectes comarcals es desenvolupen en els municipis dels ajuntaments que han fet una sol.licitud de prestació de serveis al Consell Comarcal, com ara Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, el Papiol, la Palma de Cervelló, Pallejà, Sant Climent de Llobregat, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Vallirana, a més de les pròpies dependències del propi Consell Comarcal.
El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, amb el cofinançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu.

El programa compta a una subvenció total de 628.202,10 euros, i està cofiançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, del Ministerio de Empleo y Seguridad Social del Gobierno de España i el Fons Social Europeu.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte