Servei d'Atenció Domiciliària
- On podeu demanar material de protecció per als treballadors/es d'atenció domiciliària tant d'empreses com d'ens locals? Si necessiteu material d’EPIs per les vostres treballadores familiars podeu posar-vos en contacte amb el Market Place a través del següent enllaç.
- Quines mesures de seguretat heu de prendre els/les Treballadors/es Familiars quan aneu a un domicili? Consulteu les mesures al següent enllaç.
- Quines accions de coordinació s'han de portar a terme entre els centres de dia de gent gran i els serveis d’atenció domiciliària?
Actuacions que han de dur a terme els centres de dia de gent gran:
El centre de dia ha d’identificar les persones en situació de vulnerabilitat que necessitin continuïtat d’atenció a la seva llar, tenint en compte els criteris següents:
- Persones en situació de dependència que viuen soles i no tenen suport familiar.
- Persones en situació de dependència que, tot tenint suport familiar, aquest es pot considerar insuficient.
- Altres criteris de vulnerabilitat que considerin els mateixos serveis socials.
Actuacions de les àrees bàsiques de serveis socials o del servei d’atenció a domicili:
- D’acord amb la derivació i la informació facilitada pel centre de dia, s’ha d’activar l’atenció domiciliària o el servei d’àpats a domicili.
- L’ABSS o entitat SAD ha d’informar diàriament al referent del servei territorial corresponent del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (DTSF) dels casos que els centres de dia li han derivat.
La direcció general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat establirà mitjançant el Contracte Programa les mesures necessàries per fer-se càrrec del cost addicional que pugui suposar als ens locals aquestes mesures pel que fa a una major cobertura de SAD o d’àpats a domicili.
Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.