SERVEIS SOCIALS - Gent Gran

Si ets una persona de més de 65 anys i et trobes amb dificultats per fer la compra, per anar a tirar la brossa, et trobes sol/a, tens dificultats en les activitats bàsiques de la vida diària… Contacta amb l’ajuntament del teu municipi:

 • Per tal d’iniciar el servei de voluntariat i que et puguin ajudar.

 • Per tal de poder valorar el servei de teleassistència. Ja que s’ha activat una línia d’atenció 900, per casos excepcionals i menors de 80 anys. 

 • Per tal de valorar el servei d’atenció a domicili.

Els diferents ajuts o serveis es gestionen a través dels serveis socials bàsics de cada municipi, que tenen establerts un conjunt de mesures per poder atendre la seva població. Si necessiteu algun d'aquests serveis, poseu-vos-hi en contacte perquè puguin valorar i atendre les vostres necessitats.

 

SERVEIS

 • TELEASSISTÈNCIA

El Servei de Teleassistència consisteix en la instal·lació d’un aparell molt senzill a l’habitatge de l’usuari, connectat mitjançant la línia telefònica a una central receptora, amb la qual es pot comunicar en cas d’urgència simplement prement un botó.

Des del centre d’atenció, uns professionals atenen la consulta i activen, si cal, el recurs més adient per cada situació: localitzar els familiars o persones de contacte, desplaçar una unitat mòbil al domicili de la persona usuària o activar altres serveis d’urgència (061, Bombers, Guàrdia Urbana, etcètera).

És un servei permanent, funciona les 24 hores del dia cada dia de l’any. Té com a finalitat ajudar les persones grans amb discapacitat o dependència perquè puguin continuar vivint al seu domicili, amb seguretat, i també reduir el risc d’aïllament.

A més d’actuar en casos d’emergència, el servei també actua de manera preventiva mantenint un contacte telefònic continuat amb la persona usuària.

 • SERVEI D’AJUDA A DOMICILI (SAD)

Conjunt de tasques que es realitzen a la llar de persones o famílies que es troben, per motius físics o socials, en situacions de mancança d'autonomia temporal o permanent per poder realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana.

Aquest servei inclou dos tipus d'ajudes:

 1. Cura personal: La persona beneficiària rep ajuda per realitzar totes aquelles accions relacionades amb la cura personal, com la higiene, vestir-se i desvestir-se i repassar i cosir la roba d'ús personal, entre d'altres.

 2. Atenció de les necessitats de la llar: Aquest tipus de tasques inclouen la neteja de la llar (excepte les neteges de la llar a fons), fer el llit, fer el menjar (segons dietes establertes) i rentar la roba (tant a mà com amb rentadora), entre d'altres.

 • ÀPATS A DOMICILI

El servei consisteix en el lliurament al domicili de la persona beneficiària d'àpats equilibrats i saludables en adequades condicions de qualitat i higiene, a fi de garantir la cobertura de les seves necessitats nutricionals.

 • VOLUNTARIAT PER A REALITZAR LA COMPRA

Diversos municipis compten amb una xarxa de voluntariat amb la finalitat d'ajudar a les persones amb més factor de risc amb la compra i altres encàrrecs per tal que no hagin de sortir de casa, per evitar la transmissió del coronavirus.

 

SUPORT EMOCIONAL

 • El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya habilita un telèfon d’assessorament psicològic on professionals experts en emergències atendran la ciutadania que presenti malestar emocional, a causa de la situació actual. Horari de 9 a 20 h de dilluns a diumenge.

 • Servei Creu Roja T’escolta. Telèfon 900 107 017 De dilluns a divendres laborables de 10 a 14h i de 16 a 20h.

           

 • Telèfons habilitats de 9 a 20h de dilluns a diumenge pel Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social del Gobierno de España, per a l’atenció psicològica tant de particulars com de professionals que treballen directament en la gestió de la pandemia.

           

 • Fundación Edad & Vida, Ningún Mayor Solo: atenció psicològica telefònica al telèfon 976388601

           

 

 

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte