Declaració del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat, respecte de la reducció de l'activitat estival als centres de salut de la comarca

Davant la situació dels serveis sanitaris a la comarca en període d'estiu, el Consell d'Alcaldes i Alcaldesses, reunit en sessió ordinària el dilluns 17 de juny, ha consensuat una declaració respecte de la reducció de l'activitat estival als centres de salut de la nostra comarca.

Amb aquesta declaració, i tenint coneixement de la intenció de tancament i/o reducció d’horaris de determinats serveis dels centres d’atenció primària del Baix Llobregat, el Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat vol mostrar el seu rebuig per aquesta situació que es repeteix un estiu més.

Així mateix, exposen que a dia d’avui encara no s’han recuperat els serveis afectats per les retallades de l’any 2010, i per l’impacte de la Covid-19, i que a tot això cal afegir una manca de planificació i una necessitat de millor comunicació.

Afirmen també que la salut ha de ser present a totes les polítiques públiques i la realitat actual és una situació de precarietat per mancances en diversos aspectes, entre ells, la de personal a àrees bàsiques de salut, reducció d’horaris i/o de serveis dels centres, amb un impacte directe a la ciutadania, que és a qui volem protegir.

I assenyalen que la manca d’activitat durant el període d’estiu no justifica la falta d’atenció a persones amb malalties cròniques, les quals tot i les vacances, necessiten seguiment continuat.

En la declaració es posa en relleu que aquesta manca d’activitat en el període estival, afecta principalment les persones més vulnerables, que ni fan vacances ni tenen capacitat per a desplaçar-se en vehicle privat.

Per tot això el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat, exigeix a la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, que faci les accions necessàries per garantir els serveis sanitaris durant l’estiu a la nostra comarca.


Podeu descarregar la declaració en aquest enllaç.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte