Acord de Concertació Territorial per al Desenvolupament Econòmic Local del Baix Llobregat

A finals de l’any 2010 es va constituir l’Acord de Concertació Territorial per al desenvolupament econòmic local del Baix Llobregat (ACT-Baix) que és l’ens de concertació territorial i institucional de  la comarca per a la implementació de polítiques de desenvolupament econòmic local i polítiques actives d’ocupació.

L’ACT-Baix té com a objectius principals:

  • Delimitar l’estratègia de comarca, fixant les prioritats de l’acció pública en matèria de desenvolupament econòmic local, mitjançant l’establiment concertat de programes anuals d’actuació.
  • Vetllar per la racionalització a la comarca de les polítiques i mesures que es realitzen, intentant la complementarietat i coordinació entre les diferents iniciatives que es posen en marxa.
  • Articular les diferents polítiques a realitzar per part de les entitats que integren l’acord de format integral i integrada, i amb una visió sistèmica i de conjunt.
  • Fer un seguiment i avaluació continuada de les accions posades en marxa. Conèixer l’impacte de les accions realitzades, la seva qualitat i els seus resultats. Posar en valor l’acció pública per tal de millora la seva eficiència i eficàcia.

L’ACT-Baix s’estructura en dues esferes organitzatives diferenciades, una política i de govern, que correspon al Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat, i una segona esfera tècnica i de gestió. La primera té com missió principal definir el model territorial i les estratègies de comarca, i la segona, la definició i delimitació de les accions a desenvolupar segons el model de territori acordat.

Les entitats que formen part de l’ACT-Baix són els 30 ajuntaments de la comarca, els sindicats de CCOO i UGT, les associacions empresarials de AEBALL i Pimec, la Cambra de Comerç de Barcelona, la UPC, Innobaix, el consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, que mitjançant el seu departament de Promoció Econòmica exerceix les funcions de coordinació i secretaria tècnica de l’ACT-Baix.

Protocol de constitució de l'ACT-Baix

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte