Ajuts als ajuntaments per emergències

Existeixen ajuts als ajuntaments per emergències de la COVID-19?

La Diputació aprova una línia d'ajuts als ajuntaments per emergències de la COVID-19.

Aquesta nova línia de suport als ajuntaments es canalitza mitjançant l’ampliació del Programa d'ajuts a emergències municipals, aprovat el passat mes de gener, que ja va fer front a les situacions provocades pel temporal Glòria.

Els governs locals poden sol·licitar els ajuts a través del Portal de tràmits de la Diputació de Barcelona i el termini per fer-ho finalitzarà tres mesos després de quan es declari la desactivació de les fases d’emergència, d’alerta i/o de prealerta del Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

Podeu fer la vostra sol·licitud al següent enllaç, al PMT a Convocatories actives, a Xarxa Govern Local

Algunes de les accions susceptibles de finançament mitjançant aquest suport municipal podrien ser les següents:

  • Ampliar el nombre d’hores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) a les persones grans en situació de vulnerabilitat que ja són usuàries del servei i, en general, reforçar el seguiment de les persones aïllades que presentin perfils de vulnerabilitat.
  • Oferir hores de SAD per a totes les persones grans i/o amb discapacitat usuàries de centres de dia per cobrir l'actual situació de tancament d’aquests centres.
  • Oferir un servei d’àpats a domicili per a totes les persones grans i/o amb discapacitat usuàries de centres de dia.
  • Oferir targetes moneder amb una consignació econòmica per a totes les famílies vulnerables i en especial per aquelles que disposen de beques menjador, ja siguin atorgades pel Departament d'Ensenyament com pels serveis socials municipals, per tal d’assegurar el dret a l’alimentació dels infants.
  • Oferir places residencials a les persones sense llar en equipaments temporals d’urgència.
  • Fer front a despeses ocasionades per la situació d'emergència i no contemplades com a despeses ordinàries dels serveis d’informació i atenció a les dones en casos de violència masclista.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte