Allotjament d'urgència al Baix Llobregat

Hi ha algun recurs al Baix Llobregat on es puguin derivar les persones que s'han quedat sense allotjament degut a la crisi del coronavirus?

Amb la col·laboració de Fundesplai, s'han destinat 40 places de l'Alberg situat al Prat del Llobregat per a persones sense llar i famílies en situació de vulnerabilitat. La Diputació de Barcelona participa en el proveïment de professionals socials com són psicòlegs i educadors socials que facilitin el funcionament de l’equipament.

Circuit de demanda: 

S’enviarà mail amb escuet informe social dels serveis socials bàsics (dades bàsiques i situació dins els criteris dels/les beneficiàries possibles), a la coordinadora de l'Area d'Acció Social i Salut del CCBLL, Olivia González Fernández (ogonzalez@elbaixllobregat.cat)

Un cop rebut l'informe s’analitzarà la demanda conforme a criteris i disponibilitat del recurs en el moment de la demanda, amb els serveis socials que han fet la demanda i es procedirà a l’allotjament, tal i com s’acordi entre el CCBLL i els SSB corresponents.

Notes generals:

És important el compromís  de romandre  en les instal·lacions del recurs per part  de les persones beneficiaries del suport habitacional, la sortida no justificada, segons el vigent Reial decret 8/2020 de 17 de març de medidas urgentes extraordinarias para hacer frente al impacto económico y social del COVID-19, comportarà la posada en risc dels altres residents i per tant la comunicació a les autoritats competents. 

Nou allotjament d'urgència al Recinte Mundet per a persones del Baix Llobregat

L'espai d’acollida del Prat de Llobregat s’ampliarà amb les instal·lacions que la Diputació de Barcelona té al Centre residencial per a estades temporals RESPIR per a persones amb discapacitat, ubicat al Recinte Mundet de Barcelona, i que actualment no té persones usuàries d’acord amb les mesures adoptades amb la declaració de l’estat d’alarma el passat 14 de març. L’equipament permetrà destinar les 32 places existents a famílies i dones víctimes de violència masclista i els seus fills. Aquest espai està previst que entri en funcionament a partir del 13 d’abril, amb persones d’aquests perfils derivades pels serveis socials dels municipis del Baix Llobregat. (PRÒXIMAMENT PROTOCOL DE DERIVACIÓ)

Més informació sobre mesures per atendre les persones en situació de sensellarisme en relació al COVID 19

Recomanacions per a protecció personal per a Serveis d’atenció a les persones sense llar per a la prevenció i protecció de la infecció per la COVID-19

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte