El consell comarcal aprova el pressupost de 2022

El Ple del Consell Comarcal, celebrat de forma telemàtica aquest el dilluns 20 de desembre, ha aprovat, amb els vots a favor dels grups comarcals del PSC, ECG i JxCAT, i l’abstenció d’ERC, un pressupost inicial per a l’exercici 2022 de 29.535.420,22 €.

La magnitud aprovada suposa un increment del 7,27% respecte de l’exercici anterior, un increment que s’ha destinat a aquells serveis de caràcter social adreçats a pal·liar els efectes de la pandèmia, segons ha explicat la consellera d’Hisenda, Règim Interior, Acompanyament Local i Administració Electrònica, Cristina Martínez.

En aquest sentit, ha assenyalat que un 45 % de la despesa s’ha destinat als serveis complementaris d’educació, com són els ajuts individuals de menjador escolar i transport escolar i un 33% a l’àrea d’Acció Social, que inclou els Serveis Socials bàsics, el Servei d’Atenció Domiciliària, o els Serveis d’Atenció a la Infància, entre d’altres.

Cal destacar que el Consell Comarcal és una administració que no té ingressos propis, els seus ingressos procedeixen d’altres administracions, un 75% procedeix de la Generalitat, un 14,5% d’ajuntaments de la Comarca, un 4,5% de l’AMB, un 4,66 % de la Diputació de Barcelona i un 2,13% d’altres fonts de finançament.

Es prorroga el termini per presentar sol·licituds del Programa Comarcal de suport per un nou impuls econòmic i social

Amb l’abstenció del grup comarcal del PP i el vot favorable de la resta de grups polítics, el Ple del Consell Comarcal ha aprovat modificar les bases del Programa Comarcal de Suport per un nou impuls econòmic i social, i ampliar el termini per a presentar sol·licituds fins al 31 de març de 2022.

El Ple del Consell Comarcal, va aprovar el Programa Comarcal de suport per un nou impuls econòmic i social i la seva convocatòria, així com el seu règim normatiu, el 22 de març, amb la voluntat de servir de suport a les diverses accions que estan realitzant els ajuntaments de la comarca per tal de contenir els efectes de la pandèmia a la comarca i fomentar el desenvolupament sostenible i innovador per potenciar els sectors estratègics, posicionar el territori en termes competitius i reforçar la cohesió social.

Al llarg de l’exercici, han estat diversos els ajuntaments que han sol·licitat ajuts, però sense exhaurir-se la disponibilitat màxima pressupostària del Programa, a la vegada que molts han manifestat que donada la complexitat de la situació, i la necessitat de preparar els projectes, resultaria útil una ampliació de terminis en relació amb la sol·licitud d’ajuts.

És per aquest motiu, que la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Martínez, ha exposat al Ple que el Programa ha estat una iniciativa molt ben acceptada per part dels municipis de la comarca, però que encara queda algun municipi que no han pogut presentar la documentació que es requereix, i és  positiu ampliar el termini de sol·licitud i poder donar una mica més de marge.

Moció per a la creació d’un servei diari d’autobús entre el Baix Llobregat i la Universitat Autònoma de Barcelona

La sessió ha continuat amb la presentació, per part de la consellera Mar Besses del grup comarcal d’Esquerra Republicana, d’una moció per a la creació d’un servei diari d’autobús entre el Baix Llobregat i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Tal com s’exposa a la moció, ERC considera que la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és una de les principals universitats públiques del país tenint una connexió amb el transport eficient per a les poblacions properes a través de FGC i de Rodalies.

És per això que se sol·licita un autobús interurbà que connecti la comarca del Baix Llobregat amb la UAB, ja que esdevé una necessitat per fer aquest desplaçament des d’altres punts de la comarca. Sent l’opció més resolutiva, perquè el desplaçament fins avui dia té una inversió de com a mínim 1.30 h suposant que no hi ha cap incidència, per un trajecte que de mitjana són 30 minuts per carretera.

Una resposta davant a la necessitat de desplaçament apostant per un model de mobilitat sostenible reduint l’emissió de gasos contaminants, promovent el transport públic i descongestionant les carreteres.

La consellera de Mobilitat, Laia Flotat, ha pres la paraula, agraint al grup d’ERC la incorporació de l’esmena del recentment presentat, Estudi de millora del transport públic per carretera, elaborat per millorar la connexió entre les diferents zones de la comarca, i el que ja recull la prolongació i connexió de la línia R1, entre alguns municipis del Baix Llobregat i la UAB.

La moció ha estat aprovada amb els vots a favor d’ERC, ECG, JxCAT i PSC.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte