El Ple del Consell Comarcal aprova el 4t Pla Transversal de Polítiques Feministes

Aquest dilluns, 21 de desembre s’ha celebrat la sessió plenària ordinària del Consell Comarcal del Baix Llobregat, en el que s’ha aprovat el 4t Pla Transversal de Polítiques Feministes del Baix Llobregat 2021-2025, document marc que permetrà facilitar, coordinar i reforçar, les polítiques feministes en la comarca els pròxims anys. El Ple també ha aprovat el pressupost per l’exercici 2021, la modificació del Reglament del Cementiri Comarcal de Roques Blanques, i la moció sobre la decisió del Servei d’Ocupació de Catalunya de priorització pressupostària respecte de la convocatòria, per a l’any 2020, per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la contractació en pràctiques.

El Ple ha aprovat, amb el vot favorable dels grups del PSC, ECG, JxCAT i ERC, i l’abstenció de Ciutadans i PP, el 4t Pla Transversal de Polítiques Feministes del Baix Llobregat 2021-2025, que ja va ser aprovat per la Taula Política del Consell de les Dones el 29 d’octubre, El Pla, contempla diverses accions emmarcades en quatre línies estratègiques; Polítiques públiques feministes; Violències contra les dones; Valors feministes; Economia, treball i formació. El Pla ha estat elaborat a  partir del recull de les conclusions del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, en el que van participar, durant tot l’any 2018, més de 1.500 persones, l'avaluació de les polítiques feministes dels darrers anys de tots els ajuntaments de la comarca, i inclou a la seva diagnosi, dades estadístiques sobre aspectes de demografia, mercat de treball, nivell formatiu, participació o violència masclista.

S’aprova el pressupost per a l’exercici 2021

Amb els vots a favor del PSC, EGC i JxCAT, el Ple del Consell Comarcal aprova el pressupost per a l’exercici 2021, un pressupost que ha estat marcat per l’impacte de la Covid, amb un increment del 13% respecte de l’any anterior per cobrir despeses i necessitats sobrevingudes per la pandèmia en tota la comarca.

Des del Consell Comarcal es destina la part principal del pressupost a incrementar les partides de beques menjador i transport escolar, sent aquest augment d’un 45%. i a les destinades a l’Àrea de gestió d’Acció Social, que s’han incrementat un 33%. Així mateix, es potencia l’Àrea de Promoció Econòmica destinant part del pressupost al desenvolupament del Pacte per un nou impuls Econòmic i Social.

El Consell Comarcal forma un grup administratiu amb el Consorci de la Colònia Güell i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, el pressupost consolidat aprovat ascendeix a 28.753.067,29 euros.

S’aprova inicialment la modificació del reglament del Cementiri Comarcal de Roques Blanques

El Ple també aprova inicialment, amb els vots a favor de tots els grups polítics i l’abstenció del PP, la modificació del reglament del  Cementiri Comarcal de Roques Blanques, un servei que des de l'any 1990 té adjudicat el Consell Comarcal en règim de concessió administrativa a l’empresa Gestió Integral de Cementiris Nomber, S.L.

La modificació aprovada es basa a actualitzar l’adequació del reglament a l’evolució de la cultura funerària i els serveis que es presten actualment des del Cementiri Comarcal, com la incorporació de la possibilitat de recintes especials en resposta a una sensibilitat social i demogràfica i al respecte a la llibertat religiosa.

Declaració davant la decisió adoptada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya de reduir la dotació pressupostària per la concessió de subvenció a entitats locals destinades a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya

Amb el suport dels grups comarcals del PSC, ECG, JxCAT, C’S i PP, i l’abstenció d’ERC, el Ple del Consell Comarcal aprova una declaració davant la decisió adoptada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya de reduir la dotació pressupostària per la concessió de subvenció a entitats locals destinades a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

Des del Consell Comarcal, ateses les resolucions emeses a les sol·licituds de subvencions rebudes la primera quinzena de desembre de 2020, s’expressa la preocupació pels 6.245 joves aturats a la comarca del Baix Llobregat i per les conseqüències a mig i llarg termini d’aquesta situació que, posa de rellevància una problemàtica de fons que pot tenir un greu impacte sobre la competitivitat del territori, les oportunitats laborals i la capacitat de retenció i captació de talent.

Així mateix, es reitera l’aposta del Baix Llobregat per una transició i sortida de la crisi de forma inclusiva amb una atenció específica i propera al col·lectiu de joves donada la seva especial vulnerabilitat, d’acord amb la línia estratègica 3.8 del Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls econòmic i social.

Amb aquesta declaració també es posa de manifest que el conjunt del col·lectiu jove en l'àmbit estatal, amb un 43,9% d’atur entre els menors de 25 anys d'acord amb les dades d’Eurostat, i que representa el 17% del total d’aturats a Catalunya i el 13,6% al Baix Llobregat, és un col·lectiu tractor de l’economia i el futur. En aquest sentit, es considera crucial que adquireixin aptituds i competències derivades de la pràctica laboral sobre la matèria dels seus estudis i que facilitin la seva permanència al mercat laboral, en especial després d’haver rebut els impactes més severs de la pandèmia de la Covid-19.

I s’emplaça al SOC a considerar la singularitat del Baix Llobregat i els seus municipis, com a tercera comarca més poblada de Catalunya, i que representa l’11 % del PIB del territori català, a reactivar tots els programes d’ocupació que han patit importants retallades per part del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte