El Ple aprova el Pla per la diversitat sexual i de gènere del Baix Llobregat

Aquest dilluns 20 de juliol, el Ple del Consell Comarcal, reunit en sessió ordinària, ha aprovat el primer Pla per la diversitat sexual i de gènere del Baix Llobregat, document que defineix les línies estratègiques de les polítiques públiques que s’hi hauran d’adreçar en els pròxims anys, per donar compliment a la Llei 11/2024. Així mateix, ha aprovat també el Pla d’accions de les Muntanyes del Baix, l’adhesió a la Setmana Europea de la Mobilitat, i una moció sobre la decisió adoptada per l’empresa automobilística Nissan de cessar la seva activitat industrial a Catalunya.

Amb l’abstenció del PP i el vot favorable de la resta de grups polítics, el Ple ha aprovat el Pla per la diversitat sexual i de gènere del Baix Llobregat 2020-2024, un document que té com a objectiu definir un conjunt integrat i sistemàtic de polítiques públiques i mesures que possibilitin la promoció de la igualtat i la no discriminació de les persones LGTBI, tant a escala municipal com en l'àmbit comarcal.

El pla és el resultat de la col·laboració i la participació dels ajuntaments de la comarca, en el marc de la Taula Comarcal LGTBI, des d’on s’ha liderat i coordinat el procés d’elaboració del Pla.

S’aprova el Pla d’Accions de les Muntanyes del Baix

També amb l’abstenció de PP i vot a favor de la resta de grups polítics, el Ple ha aprovat el Pla d’Accions de les Muntanyes del Baix 2020-2023, una actualització de l’actual Pla Director de les Muntanyes del Baix, que té com a finalitat aconseguir un territori ben gestionat, productiu, saludable i apte per al lleure de la ciutadania, i proposa una sèrie d’objectius que han de permetre encaminar les línies estratègiques a recuperar, conservar, dinamitzar i difondre els elements, valors i recursos de l’àmbit territorial definit per a les Muntanyes del Baix.

Adhesió a la Setmana Europea de la Mobilitat

Amb els vots a favor dels grups de PSC, ECG, JxCAT, Ciutadans i ERC, i l’abstenció del PP, el Ple ha aprovat una moció per inscriure’s a la Setmana Europea de la Mobilitat d’aquest any dins de les dates que marca la Generalitat de Catalunya i la European Mobility Week i fer constar el seu suport a les accions que organitzen els municipis de la comarca.

Per tal de fomentar una mobilitat més sostenible i saludable, el Consell Comarcal impulsarà el Fòrum Comarcal de la Mobilitat, que enguany es focalitzarà en la mobilitat i l’emergència climàtica i l’impacte de la Covid-19 i en la transferència d’experiències locals en aquest àmbit. I la Baixcicletada, un acte popular de reivindicació de la bicicleta com a vehicle de transport a la comarcal.

Moció sobre la decisió adoptada per l’empresa automobilística Nissan de cessar la seva activitat industrial a Catalunya

El Ple ha aprovat per unanimitat, una moció sobre la decisió adoptada per l’empresa automobilística Nissan de cessar la seva activitat industrial a Catalunya.

Davant de la decisió adoptada per la companyia automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial dels centres de treball de la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i els centres del Prat del Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat, el Ple del Consell Comarcal reitera el total suport als treballadors i les treballadores de Nissan i  expressa la seva preocupació per les conseqüències que una mesura tan dura comportarà en primer terme per a la plantilla de la Nissan a Catalunya i també per al conjunt d’empreses proveïdores i auxiliars que treballen per a aquesta empresa automobilística, i que afecta més de 25.000 treballadors i treballadores a Catalunya.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte