La II Trobada Empresarial del sector turístic de la comarca es tanca amb un gran èxit de participació
L'Hotel Renaissance Barcelona Airport del Prat de Llobregat va acollir, el passat divendres, la II Trobada Empresarial del sector turístic comarcal. Donant continuïtat a la línia de col·laboració engegada en la I Jornada, celebrada el 2007, de col·laboració entre els sectors públic i privat per impulsar el turisme de reunions al Baix Llobregat, la trobada de divendres va servir per reforçar aquesta aposta conjunta de tots els agents implicats.
Sota el lema E-B@aix 2008, la jornada va estar centrada en la comercialització dels productes turístics en l'era digital, i va comptar amb les ponències de tres importants experts nacionals en aquesta matèria, els quals van donar a conèixer als assistents quines són les tendències i oportunitats que les noves tecnologies ofereixen quant a màrketing i difusió de productes turístics.
Així, Javier Oliete -Director de Neo@Ogilvy, agència especialitzada en Marketing on line- va parlar de les diferents eines digitals existents per a la comercialització de productes i marques, a més d'informar de les possibilitats que el marketing on line ofereix a l'hora d'executar un pla de desenvolupament turístic. Per la seva part, Marc Bonavia -Director de Marketing de Sitmobile- va centrar la seva exposició en l'ús del telèfon mòbil com a eina clau per a la comercialització de productes, i va posar en pràctica els avantatges que pot tenir la comunicació per SMS fent una pràctica in situ.
Per últim, Carlos de La Guardia -fundador de Brandgineering- va conscienciar sobre la importància de dissenyar i definir estratègies de marketing adreçades a la comercialització de productes i a la creació d'una marca turística.
Després de les exposicions dels ponents es van posar en pràctica els continguts explicats, convertint la sala en un talk show on els assistents van poder intercanviar impressions i experiències amb els ponents.
Acabada la part corresponent a l'exposició de ponències, es va dur a terme una experiència gastronòmica amb alguns dels productes més representatius del Baix Llobregat. Proporcionats pels productors del Parc Agrari del Baix Llobregat i el Consell Regulador de la Raça Prat, els assistents van poder degustar i elaborar diferents creacions culinàries elaborades amb aquests ingredients, incloent-hi una recepta amb el reconegut pollastre Pota Blava. D'altra banda, a més del dinar-degustació, el Parc Agrari va muntar una exposició en el mateix indret on es van poder veure productes autòctons de l'horta baixllobregatina, com ara fruites i verdures (carbassó, ceba, patata, col-i-flor, porro, tomàquets, cogombre, enciam, pastanaga, rave, créixens, rúcula, mesclum, espinacs i espàrrecs).
Baix Llobregat, 3 de juny de 2008.