El Consell Comarcal acull una jornada sobre alimentació sostenible i compra pública al Baix Llobregat
El pròxim divendres 23 de maig, el Consell Comarcal acollirà una jornada tècnica centrada en la importància del producte de proximitat i de temporada en les licitacions públiques dels menjadors col·lectius. L’esdeveniment, emmarcat dins el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), reunirà representants de l’administració, el sector alimentari, els serveis jurídics i diversos operadors de menjadors públics per debatre sobre el futur de l’alimentació sostenible en escoles, hospitals i residències públiques.
La jornada s’iniciarà a les 9 del matí amb la benvinguda institucional a càrrec de Fernando Vicente Benetti, conseller de Règim Interior i Desenvolupament Econòmic Estratègic i Agrícola del Consell Comarcal. A continuació, Anna Castellví, directora dels Serveis Territorials del DARPA a Barcelona, presentarà el Pla Estratègic de l’Alimentació a Catalunya.
Un dels punts forts de la jornada serà la presentació dels resultats d’un estudi que analitza el potencial de compra pública de productes locals per part de les col·lectivitats al Baix Llobregat. Aquesta anàlisi anirà a càrrec de Carles Soler, soci de l’empresa Menjadors Ecològics, i Núria Casajoana, advocada dels serveis jurídics La Troca.
Després d’una pausa de networking, tindrà lloc una taula rodona amb experiències pràctiques d’entitats que ja han apostat per incorporar criteris de proximitat i sostenibilitat en la seva gestió alimentària. Moderada per Montse Lligadas, dinamitzadora agroterritorial del Consell Comarcal, la taula comptarà amb la participació de Yolanda Fernández (Hospital Germans Trias i Pujol), Froilán Salgado (Fundesplai), Teresa Salvadó i Dolors González (Institut Municipal d’Educació de Barcelona – IMEB).
Aquest esdeveniment s’inscriu en una estratègia més àmplia per promoure una alimentació pública més saludable, sostenible i vinculada al territori. Al darrer semestre de 2025 es preveu una segona jornada, enfocada a dialogar amb productors i responsables de menjadors sobre la viabilitat de generalitzar el consum de producte de temporada i proximitat en aquest àmbit.
La jornada tindrà lloc a la sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Les inscripcions es poden fer a través del portal RuralCat.