El Consell Comarcal impulsa la digitalització al sector logístic

Al voltant del 5% de les empreses del Baix Llobregat pertanyen a aquest sector, que ocupa 15.000 professionals.

En el marc del programa  OAPrural Secartys/Sinergia, i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat i els Ajuntaments de Cervelló i Pallejà, el Castell de Pallejà ha acollit avui la jornada “Solucions digitals als reptes de la logística”, enfocada a compartir els reptes de futur de la logística, conèixer solucions tecnològiques innovadores en aquest sector i connectar les empreses amb proveïdors de tecnologies.

La sessió ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa de Pallejà, Ascensión Ratia Checa, la 1a tinent d'alcalde, regidora delegada d'Agenda Urbana, Hisenda, Cultura, Desenvolupament Econòmic i Turisme de Cervelló, Montserrat Canas Moldón, i del conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic i Estratègic, Fernando Vicente Benetti, qui ha remarcat la importància del sector logístic a la comarca, ja que segons dades de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, la logística representa el 12,5% del PIB comarcal del sector serveis.

El conseller ha destacat també que “el sector de la logística aglutina quasi més de 15.000 professionals, essent l’any passat el segon sector amb més creixement d’assalariats i assalariades, afegint que un 10% dels autònoms de la comarca pertanyen també a aquest sector”.  

Paula Di Iorio Norverto, consultora sènior de l’Oficina Next Generation EU a ACCIÓ, ha repassat els mecanismes d’ajudes i finançament que es poden acollir les empreses logístiques per tal de digitalitzar el seu negoci.

Seguidament, s’han presentat els casos d’èxit de companyies que han apostat per la digitalització, com l’empresa de software logístic d’èxit, Hedyla, les solucions per una correcta distribució dels productes refrigerats, Inprous, i l’emmagatzematge flexible d'Estoko Logistica, i que han participat també a la taula rodona, moderada per Xavier Gallardo de Novatec Advisors, i que ha tingut per títol "La digitalització en el sector logístic. Oportunitat o repte?".

La digitalització ha impactat de forma clau en el sector de la logística i continuarà fent-ho impulsant aspectes com l’automatització de processos, la geolocalització i seguiment de mercaderies en temps real, o la gestió més eficient accedint a més dades i de forma immediata, és per això que la jornada ha comptat amb un networking dinamitzat entre empreses i proveïdors de tecnologia que han compartit reptes, experiències i coneixement del procés logístic.

La clausura de la jornada ha anat a càrrec del regidor de Promoció Econòmica de Pallejà, Jordi Carbonell Blàzquez.

L’aposta del Consell Comarcal per la reindustrialització i l’impuls de la transició digital de les petites i mitjanes empreses de la comarca es materialitza gràcies al Programa de suport al desenvolupament local amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social -Servei Públic d’Ocupació Estatal.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte