El Ple del Consell Comarcal aprova el Manifest del Dia Internacional de les Persones Grans

El Ple del Consell Comarcal va aprovar ahir, amb el vot unànime de tots els grups polítics, el Manifest de l’1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Grans, elaborat pel Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, i que té com a objectiu poder ser llegit als diferents actes commemoratius que s’organitzen arreu de la comarca.

L’1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Grans, declarat per l’ONU l’any 1990, és un bon moment per fer més visibles a les persones grans i reivindicar el seu paper cabdal en la nostra societat.

Enguany es commemora el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, una fita important que recorda que els drets humans fonamentals s’han de protegir universalment. Per aquest motiu, l’ONU ha establert que la 33a celebració del Dia Internacional de les Persones Grans estigui dedicada a demanar als estats que acompleixin aquests drets fonaments per a totes les persones grans.

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat actua des de fa anys amb una dinàmica pròpia i activa, com a òrgan de participació de les persones grans del Baix Llobregat, i en especial, perquè Catalunya tingui una Llei de Gent Gran que reculli els drets i necessitats específiques de les persones grans, i garanteixi els seus drets. Forma part del Consell de Gent Gran de Catalunya i col·labora habitualment amb els Consells Consultius de Gent Gran de la resta de comarques de Catalunya.

És l’òrgan de participació i consulta de les persones grans de la comarca, i emet periòdicament els seus posicionaments mitjançant dictàmens i manifests.

Manifest de l’1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Grans

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte