El Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat reforça les accions de control davant el virus del Nil occidental

Femella de Culex pipiens, mosquit comú. Gentilesa A. Lindström

El 24 d’agost, el Laboratori Central de Veterinària d’Algete a Madrid, va comunicar la detecció del virus del Nil occidental (VNO) en dos cavalls del Prat de Llobregat que prèviament havien estat analitzats al Centre de Recerca en Sanitat Animal, l'IRTA-CReSA.  Aquests casos estarien relacionats epidemiològicament, amb el focus generat pel gavià argentat, trobat a prèviament a Cornellà també amb VNO al mes d’agost, i amb els casos en cavalls a Viladecans d’agost i de setembre, tal com comunica el Departament d’Acció Climàtica (DAC).

En aquest sentit, s’ha publicat recentment un probable nou cas de VNO en humà al Prat de Llobregat, segons l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), que va rebre al mes d’agost la notificació d’un cas sospitós per VNO en una dona, resident en aquest municipi. Cal destacar que es tracta d’un cas probable, atès que els resultats de les analítiques practicades no han estat concloents.

Des del Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat, s’estan realitzant les accions de control habituals i s’han dut a terme les Inspeccions entomològiques previstes en el Protocol de Vigilància i Control de les Arbovirosis de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, s’han reforçat totes les mesures necessàries per a mantenir al nivell més baix possible les poblacions de mosquits, i en concret del mosquit comú Culex pipiens.

Igualment, el Servei de Control de Mosquits està recollint mostres de mosquits de la zona, que s’analitzen a l’IRTA-CReSA, sense haver trobat fins a la data d’avui, cap mosquit positiu.

Des de l’SCM del Baix Llobregat recorden que el VNO és una malaltia que pot afectar aus, cavalls i humans, i a Catalunya és transmesa pel mosquit comú Culex pipiens, i que a la resta de l’estat té un impacte molt important a Andalusia.

Podeu trobar més informació a:

https://canalsalut.gencat.cat

https://www.covb.cat

https://agricultura.gencat.cat

https://salutpublica.gencat.cat

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte