Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge

El SIDH és un servei gratuït d’informació, assessorament i intermediació amb les entitats financeres per a persones o famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris del seu habitatge principal.

La Diputació de Barcelona, a través del Servei d'Acció Social i l'Oficina d'Habitatge, impulsa aquest servei de manera concertada amb el Servei Ofideute de la Generalitat de Catalunya, els Ajuntaments, els Consells Comarcals i els Col·legis d’Advocats de la demarcació de Barcelona.

En síntesi, el SIDH és un servei:

  • D’acompanyament a la persona usuària.
  • De resolució extrajudicial de conflictes. No actua davant els Jutjats.
  • Públic i gratuït. Sense cap cost per les persones usuàries.
  • De proximitat. Cobertura territorial: Cervelló, El Papiol, Esplugues de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Vallirana.
  • Especialitzat. Ofereix informació i assessorament especialitzats a càrrec d’advocats seleccionats pels diferents col·legis de la demarcació i, intermediació per part dels mediadors del servei Ofideute de  l’AHC.
  • Integral i transversal per la col·laboració dels diferents serveis, ens i organismes necessaris per a la resolució de la situació.

Els àmbits d'atenció a la ciutadania que s'ofereixen són:

  • Intermediació hipotecària. Persones propietàries que es trobin en dificultats per pagar el préstec o crèdit hipotecari del seu habitatge o, fiadors de préstecs amb garantia hipotecària que - per impagament - estiguin en risc de perdre el seu habitatge principal.
  • Mediació en consum. Persones consumidores per reclamació de clàusules abusives o demanda de mediació prèvia a inici d'un procediment d'execució.
  • Mediació en lloguer. Persones amb risc de perdre l'habitatge habitual de lloguer on l'arrendador sigui una entitat financera o que aquesta s'hagi adjudicat en subhasta l'habitatge llogat.
  • LSO per ocupacions quan els propietaris són grans tenidors (entitats financeres, fons d’inversió, entitats de gestió d’actius..., MAI UN/A PARTICULAR) i es pugui acreditar l’ocupació abans del 21 de juny de 2021. Indispensable informe favorable sobre paràmetres de risc d’exclusió social emès pels serveis municipals.

 

 

 

 

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte