Ajudes a la ciutadania desplaçada ucraïnesa

Les sol·licituds d’informació sobre l’acollida de persones refugiades  s’estan canalitzant a través del número de telèfon 012, que també atén en idioma ucraïnès, i el correu electrònic comiteacollida.igualtat@gencat.cat.
Si coneixem el cas de població ucraïnesa arribada als nostres municipis, cal posar-ho en coneixement del Comitè d’Acollida a les persones refugiades, mitjançant la responsable territorials d’acollida del consell comarcal i dels municipis de més de 20.000 habitants o la bústia del Departament d’Igualtat i Feminismes comiteacollida.igualtat@gencat.cat, per tal de poder-los facilitar accés a assessorament jurídic, psicològic, escolarització d’infants i accés a la sanitat pública.

Les persones ucraïneses que arribin o ja siguin a Catalunya es poden empadronar, accedir al servei de salut i al sistema educatiu.

Per a més informació en relació amb les peticions d’allotjament o manutenció, així com per a resoldre dubtes o demanar suport en altres aspectes, et pots dirigir:

    Al tècnic d’acollida de l’Ajuntament o del consell comarcal.
    Al telèfon 900 500 912 (també es fa atenció en ucraïnès).
    Al formulari d'Immigració i refugi (https://ovt.gencat.cat/gsitfc/AppJava/generic/conqxsGeneric.do?webFormId...)

Per tramitar la sol·licitud de protecció temporal:

El Comitè d’Acollida a les Persones Refugiades proporciona assessorament jurídic, serveis de traducció i assistència psicològica per tramitar una sol·licitud de protecció temporal.

Per demanar cita:

    Truca al telèfon 900 500 912 (també es fa atenció en ucraïnès).
    Escriu al formulari d'Immigració i refugi. (https://ovt.gencat.cat/gsitfc/AppJava/generic/conqxsGeneric.do?webFormId...)

 

El Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, elabora una guia d'informació per a persones desplaçades ucraïneses.

El Ministerio del Interior decreta la validez de los permisos de conducir de los refugiados de Ucrania.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte