Iniciatives solidàries de la ciutadania

Iniciativa de la Fundació “la Caixa” per posar en marxa un servei per connectar famílies acollidores amb famílies refugiades

 

Formulari a través del qual es canalitzen els oferiments d’habitatges.

També es pot fer enviant la informació al correu del Comitè Acollida Persones Refugiades: comiteacollida.igualtat@gencat.cat

En qualsevol cas, en la fase inicial d’acollida en la qual ens trobem, no es farà un ús immediat d’aquests oferiments atès que es recomana la intermediació d’una entitat especialitzada en refugi. Prioritzem que les persones que arriben entrin en el circuit de Creu Roja on tindran tot cobert, assessorament jurídic, necessitats bàsiques, gestions amb l’administració,...

Pel que fa a l’ajut humanitari, cal recordar que la millor manera d'assegurar-se que els recursos que arriben a destí són convertits en ajuda real és vehicular-los a través d'organitzacions que treballen a terreny.
Intenteu NO fer enviaments d'aliments, roba o medicaments. En aquest enllaç trobareu alternatives

Si ja heu fet recollida d'aliments, roba o medicaments, el Port de Barcelona ha habilitat un espai logístic de 1.800 m² per emmagatzemar i distribuir ajuda humanitària. Clica aquí per a més informació.

NO és aconsellable el trasllat de persones des de frontera, com iniciativa particular. Cal tenir present la responsabilitat que s’assumeix en transportar altres persones en un vehicle particular en qualsevol part del món.

En situacions bèl·liques és difícil garantir la seguretat de les persones implicades per diversos motius, que van des de l’alteració dels circuits d’acollida, fins a situacions susceptibles de tràfic d’éssers humans.

Hi ha entitats amb expertesa en l’acolliment de persones refugiades, que garanteixen la seva atenció especialitzada, al llarg del circuit i fins a la tramitació administrativa regular al país d’acollida.

Si voleu posar a disposició allotjaments d'acollida comunitaris, per si cal allotjar els refugiats ucraïnesos en un futur pròxim, us demanem que ompliu el formulari, omplint les dades de la petició de la Secretaria de Estado de Migraciones i el feu arribar al correu Info.ucraina@fonscatala.org que en centralitzarà les aportacions i les canalitzarà al Comitè d’Acollida a les persones refugiades.
 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte