Servei de Prevenció Tràfic i Explotació de Persones Refugiades per la guerra a Ucraïna

SERVEI DE PREVENCIÓ DE TRÀFIC ÉSSERS HUMANS PERSONES REFUGIADES

Departament d’Igualtat i Feminismes, Direcció General per a l'Erradicació de les Violències Masclistes. Generalitat de Catalunya.

Des de IFE s’ha creat un correu específic per al servei de prevenció de tràfic d'éssers humans: TEH.igualtat@gencat.cat, gestionat per les tècniques del servei especialitzat.

L’Entitat especialitzada ha posat a disposició un telèfon exclusiu: 648941431. Aquest està pensat per activació, per coordinació amb professionals i si cal per fer atenció telefònica.

Horaris: el Servei donarà atenció presencial al centre Fira Barcelona de dilluns a divendres de 16.30 h a 20.30 h. Cobreix l’horari que la UTEH de l’Ajuntament no dona cobertura.

Durant el cap de setmana, estarà a disposició per activar-se quan cal, però no es farà permanència presencial a la fira si no es requereix.

Des del telèfon de dilluns a diumenge, de 8.30 a 20.30 h, el servei TEH IFE estarà operatiu per desplaçar-se a tot el territori català quan es detecti un cas greu i se’l requereixi.

El servei està pensat de 2n ordre, és a dir, que el puguin activar els/les diferents professionals i tècnics/ques de la xarxa d’atenció a persones refugiades (Migració, Policia Nacional, ACNUR, Creu Roja...), i dels telèfons d’informació de la Generalitat (tel. Ucraïna i també del 900900120), específics que puguin rebre casos de TEH o sospita de TEH.

Des del Servei TEH d’IFE es faran formacions especialitzades a les tècniques de primera acollida, i al personal dels telèfons d’atenció Ucraïna de la Generalitat. També es farà càpsula de formació a les
treballadores de telèfon 900900120, perquè disposin d’indicadors de TEH per detectar possibles casos de tràfic.

El Servei TEH és específic per al tràfic d'éssers humans, però atendran i faran la derivació adequada als serveis de la xarxa quan es detecti formes i tipus de violència masclista.
Violències masclistes. Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Material de suport: Díptic de drets, autoprotecció i telèfons de contacte útils. (Català, Anglès i Ucraïnès)

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte