Aspectes de l'oralitat a les poblacions del Baix Llobregat.

En aquesta comunicació resumim aquelles característiques del català del territori del Baix Llobregat que són comunes a la resta del català oriental central. Posarem èmfasi, però, amb les particularitats que presenten algunes poblacions: tant lèxic singular d'alguna localitat com altres trets que diferencien algunes poblacions d'unes altres (bé per conservadurisme o arcaisme, bé per innovacions col·loquials).

Per tal d'ampliar la informació de què actualment disposem i de difondre l'nterès que té el coneixement d'aquestes particularitats tenen per als lingüistes i altres estudiosos, creiem que aquesta comunicació pot servir d'alçaprem (en sentit metafòric) per fomentar l'autoobservació dels parlants del Baix Llobregat. Posem a disposició de tothom el mail/plataforma ....  per comunicar aquestes observacions i, per descomptat fent esment dels noms dels informants, anirem articulant i interpretant les dades que ens arribin.

 

Àngels Massip (Universitat de Barcelona)

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte