L'Observatori Astronòmic del Parc del Garraf

L'Observatori Astronòmic del Parc del Garraf és un equipament de la Diputació de Barcelona en el Parc del Garraf. Està situat a l'antic edifici de Can Tòfol, a tocar de les instal·lacions de l'Escola de Natura Can Grau, dins el terme municipal d'Olivella. Les bones condicions del cel, en un espai lliure de contaminació lumínica, i la seva còmoda accessibilitat el converteixen en un equipament a l'abast de tothom. A més d'activitats i cursos relacionats amb l'astronomia, s'hi exposen diferents aparells per fer observacions. Ha esdevingut un observatori especialitzat en l’estudi de les Estrelles Dobles Visuals (EDV). Els resultats es presenten periòdicament a través de diverses reunions i/o publicacions internacionals.

Al llarg de l’any s'ofereixen un seguit de visites i activitats assequibles a tots els públics i nivells escolars. Representen per a molts, el primer contacte amb la pràctica de l’observació astronòmica. Dins l'equipament hi ha instal·lat un planetari digital Digitarium® Delta 2,  que permet preparar les sessions d'observació no només al Garraf, si no també en qualsevol altre indret del món, 2 milions d'anys enrere o en el futur.

De forma amena i didàctica s'ensenya a observar el cel, a interpretar els seus moviments bàsics i a identificar els astres. Es treballa l'orientació amb el coneixement del cel, es mostra com distingir les estrelles dels planetes, les tècniques bàsiques d'observació a ull nu i amb instruments senzills, etc.

Més informació a:

www.oagarraf.net

www.planetari.cat

 

Carles Schnabel i Rat Parellada

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte