L’exposició sobre la història de Mas Lluhí (CECBLL). Una eina pedagògica.

El curs 2012-2013 els alumnes de primer d'ESO del Col·legi Mare de Déu de la Mercè van visitar l'exposició que en el Centre Cívic de Mas Lluhí havia organitzat el CECBLL (Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat) havia realitzat. L'exposició permetia veure amb imatges i textos l'evolució d'un barri ex-novo que s'havia constituït a Sant Feliu les últimes dècades del segle XX. L'exposició ofereix un important potencial pedagògic que pot ser aprofitat des de moltes vessants per l'educació.

Així doncs, el repàs pels seus continguts permeten:

  • Apropar als alumnes als testimonis sobre Roma a la ciutat de Sant Feliu i el seu sistema viari comarcal.
  • Caracteritzar als alumnes com era la societat catalana abans de la industrialització, quins cultius i organització es donava.
  • Visualitzar la transformació urbana que ha sofert l'espai agrícola proper a les ciutats. L'antic Mas i el seu límits han esdevingut la base d'una nova parcel·lació.

El testimoniatge històric directe permet a l'alumnat generar sinèrgies amb els continguts a aprendre i millora considerablement el seu aprenentatge. Però alhora conèixer el patrimoni local, valorar-lo i difondre'l a través de les xarxes socials o web 2.0,  estimula el valor de l'emprenedoria i la creativitat entre els alumnes.

Però el primer pas és conèixer. Si no es fa proper aquest patrimoni i les entitats com el CECBLL que ajuden a difondre'l, és perd l'oportunitat de motivar i engrescar el patrimoni amb els alumnes. És per tant, si es parla amb un llenguatge econòmic, una inversió de caire social.

 

Xavier Cortés Nadal professor del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte