La Sra. Joana Raspall a Sant Feliu de Llobregat. Ruta literària i cívica.

Aquest anys 2013 s'està celebrant l'Any Joana Raspall. Multitud d'actes culturals i educatius són un dels reconeixements, que en justícia es mereix la poetessa de Sant Feliu, i també la poetessa dels infants de Catalunya. Des del Col·legi Mare de Déu de la Mercè amb els alumnes de 6è de primària s'està preparant una activitat que serveixi des del nostre centre educatiu com a una eina per a perpetuar la memòria de la Sra. Joana Raspall, més enllà de les celebracions pròpies dutes a terme amb motiu d'aquest any.

La proposta d'activitat és l'organització i activació d'una ruta literària i cívica per Sant Feliu. Aquesta Ruta que els mateixos alumnes faran als seus companys d'altres cursos de primària i que estaria oberta a d'altres escoles de la ciutat i la comarca, consisteix a fer un recorregut d'un hora pels indrets més significats de la ciutat de Sant Feliu on hi ha homenatges a la poetessa local, com per exemple, la seva pròpia casa particular, testimoni del modernisme local, com espais de la memòria on es poden consultar fonts sobre la vida de la Joana Raspall (Arxiu Comarcal, Biblioteca Pública), espais literaris com la Unió Coral on es van representar les seves primeres obres, el Parc Nadal on va dirigir l'any 1935 un discurs amb motiu d'un acte de Ràdio Barcelona en suport dels obrers sense feina, el Palau Falguera, d'on va rescatar els originals custodiats del Calaix de Sastre al final de la Guerra Civil, ...

Els alumnes, en alguns moments de manera teatralitzada, descobreixen a les seves famílies, companys d'escola i potser, més endavant, qui vulgui, la ciutat de Sant Feliu que descobreix la petjada de la Sra. Joana Raspall.

 

Mercè Marquet, i  Xavier Cortés

Professors del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte