La Xarxa de Museus Locals al Baix Llobregat

En els darrers anys les administracions i els museus han experimentat  un canvi alhora de gestionar el patrimoni. Els municipis del Baix Llobregat no en són una excepció. Els Museus han evolucionat, no existeix cap guia que indiqui  els usos i les activitats que han de dur a terme. 

Els museus es poden crear per molts motius: polític, herència d’un llegat que cal conservar, edifici emblemàtic que cal dotar-lo de contingut,  crear un atractiu turístic, i es poden gestionar de moltes maneres.

Ara, en plena crisi econòmica el sector cultural i els museus en particular s’han vist molt afectats.  Al costat de la disminució de pressupostos i plantilles, la proliferació de contractes precaris i la dificultat per mantenir programes bàsics evidencien que alguna cosa no funciona, però, contra tot pronòstic,  es continuen inaugurant  museus.

Aquesta comunicació vol donar a conèixer:

  • Els museus del Baix Llobregat
  • La Xarxa de Museus Locals (XML) que coordina Diputació de Barcelona.
  • Les diferents línies d’actuació que la XML duu a terme partint del programa d’actuació de l’any 2012,  anàlisi del pressupost de la XML destinat als museus del Baix Llobregat i en quins serveis ha revertit.
  • Els indicadors d’estructura, de fons, econòmics i d’activitats de l’any 2012 dels museus del Baix Llobregat

 

Carme Rius Font

Oficina del Patrimoni Cultural. Diputació de Barcelona.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte