Apunt sobre la protecció i usos del patrimoni de la Colònia Güell, i activitat econòmica generada.

La comunicació defineix la unitat indestriable dels diferents elements patrimonials de la Colònia Güell (església, fàbrica i nucli residencial) i aborda sintèticament el procés de restauració i rehabilitació que es duu a terme,  explicant les actuacions realitzades, el seu calendari i les mancances  recollides en el MANIFEST PER LA COLÒNIA GÜELL.

En un segon apartat es parla dels usos que té la Colònia Güell des del punt de vista dels visitants: ús cultural, ús religiós, lleure... i quina resposta es dóna per a la interpretació del seu patrimoni. En aquest sentit, es fan alguns suggeriments de com el Centre d’Interpretació podria millorar la seva actuació i fa referència a la Festa del Modernisme com iniciativa popular orientada als mateixos fins.

Finalment s’ha fet un sondeig entre el comerç i l’hostaleria local per avaluar l’impacte del turisme en les seves empreses.

En definitiva, la comunicació trenca una llança a favor de l’aprofundiment de les obres de restauració i rehabilitació iniciades, algunes millores en la interpretació de la Colònia de cara enfora i l’acceptació positiva del fet patrimonial i les seves servituds, de cara endins.

 

Josep Padró Margó

Colònia Güell, Santa Coloma de Cervelló.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte