Augmenta la cobertura de les prestacions per desocupació al Baix Llobregat

Imatge nota conjuntura Prestacions
Document/s adjunt/s: 

Un total de 23.115 persones reben algun tipus de prestació d’atur al Baix Llobregat el tercer trimestre de 2017. Aquesta xifra representa el 55% en relació amb el total de persones registrades a les oficines d’ocupació com aturades. Les prestacions contributives guanyen pes respecte de les assistencials.

Dades que indiquen millora. Tot i que ens trobem molt lluny del 2007 (amb una cobertura superior al 81%), augmenta, respecte el 2016 la cobertura de les prestacions per desocupació. En la tipologia de les prestacions observem, des del 2015, un constant increment de la cobertura de les prestacions de nivell contributiu. Des del 2015 continua creixent la proporció dels aturats de curta durada.

Biaix de gènere en les prestacions per desocupació. El percentatge de dones aturades sense cobertura de prestacions per desocupació és major que entre els homes (48% en les dones, 38% en els homes).El 2016 és un dels anys on el diferencial home-dona és major. La cobertura de les prestacions per desocupació de nivell contributiu és major entre els homes que entre les dones.

Dades municipals. En tots els municipis del Baix Llobregat més del 50% de les persones en atur cobraven algun tipus de prestació per desocupació. El major diferencial entre municipis de la comarca el trobem en la cobertura de les prestacions per desocupació de nivell contributiu on el municipi amb major cobertura supera el 48% (Castellví de Rosanes) i el municipi amb menor cobertura no arriba al 23% del total de persones aturades (Martorell).

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte