Continua l'augment d'ocupació a la comarca el 4t trimestre de 2016

Imatge Informe trimestral MT 4T2016

El 4t trimestre de 2016 registra un creixement de població assalariada a la comarca, seguint amb la tendència del trimestre anterior. Creix també el nombre de centres de cotització a la Seguretat Social i les afiliacions corresponents al règim d'autònoms.

La població assalariada al Baix Llobregat creix respecte a l’anterior trimestre en 3.984 persones, l’autònoma en 320 i el nombre d’empreses en 365. Des del punt de vista de l'evolució interanual, totes aquestes magnituds creixen respecte al mateix període de 2015.

Tal com va succeir en el trimestre anterior, el sector educatiu es presenta en aquest 4t trimestre com la principal activitat econòmica que fa créixer l’afiliació, i segueix recuperant així la pèrdua de llocs de treball que es va donar al llarg dels mesos d'estiu i que es va copsar en les dades del segon trimestre. També destaquen en creixement d’afiliació les activitats de serveis socials sense allotjament, activitats esportives i d’entreteniment i el comerç al detall.

En termes interanuals, les activitats que més augmenten l'ocupació a la comarca són les de serveis socials sense allotjament, transport aeri, activitats especialitzades en la construcció i comerç a l'engròs.

L’atur registrat a les oficines de treball disminueix en aquest 4t trimestre tant respecte al trimestre anterior com respecte al mateix període de l'any passat. En termes interanuals, es comptabilitzen gairebé 8.000 persones registrades menys, i la taxa d'atur registral s'ha reduït en l'últim any del 14,7% al 12,5%.

Pel que fa a la contractació, augmenten en 1.942 els contractes registrats respecte el trimestre anterior. En termes interanuals la contractació també s’incrementa. El 87,6% dels nous contractes d’aquest trimestre han estat temporals

Per a més informació, visiteu el contingut de l'informe en l'enllaç adjunt.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte