Creixen les demandes d’ocupació i l’afiliació a l'octubre.

Creixen en 2.047 les demandes d’ocupació a les oficines de treball en el mes d’octubre. L’afiliació a la Seguretat Social creix en 3.399 persones.

 

Aquest informe realitza un seguiment de les principals fonts estadístiques de dades relacionades amb el mercat de treball durant els mesos posteriors a les mesures extraordinàries decretades per l’estat d’alarma declarat el passat 14 de març de 2020. Concretament: demandes d’ocupació i atur registrat; afiliació a la Seguretat Social i mesures de regulació d’ocupació.

 

Així, el mes d’octubre augmenta en 2.047 el nombre de persones demandants d’ocupació al Baix Llobregat respecte les que hi havia el mes de setembre i que sumen un total de 142.138. D’aquest creixement, 1.949 corresponen a la resta de demandants, que aplega, entre d’altres, el conjunt de demandants ocupats en què s’encabeixen les persones afectades per ERTO. Aquest mes creix l’atur en 76 persones i les altres no ocupades en 22.

Si s’observa el detall de la variació de demandants i d’atur registrat per activitats econòmiques, es veu com els serveis de menjar i begudes  i comerç al detall són les activitats que més fan créixer l’atur,  en la resta de demandants d’ocupació, que és on podem observar les activitats econòmiques més afectades per ERTO, observem que també les activitats de serveis de menjar i begudes i el comerç al detall i a l’engròs són les activitats que més creixen.

El nombre d’afiliacions de persones cotitzants en el sistema de la Seguretat Social ha crescut respecte del mes de setembre en 3.399 afiliacions. Aquest augment es registra tant, en les de règim general    (+3.162)  com en el règim autònom (+192). Tot i aquest creixement (+1,1% respecte setembre), s’observa una caiguda del -0,6% de l’afiliació a tots els règims respecte el mes de febrer.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte