El 21% de les empreses de la comarca són de valor afegit

Imatge valor afegit Baix Llobregat
Document/s adjunt/s: 

Les activitats de valor afegit que es desenvolupen en un territori són rellevants en tant en quant consoliden un tipus d’economia amb futur, més competitiva i amb menys inestabilitat conjuntural. Alhora són considerades activitats tractor i generadores de dinamisme econòmic.

Al Baix Llobregat, el 21% de les empreses i 34% de la població ocupada ho està en activitats d’alt valor afegit. La majoria d’aquestes activitats (més del 16% d’empreses i el 25% de població ocupada) són del sector serveis i estan basades en coneixement.

En el conjunt d’activitats de valor afegit, el pes d’aquestes respecte el total de l’ocupació i de les empreses és major a Catalunya que al Baix Llobregat. Tot i amb això, la presència de les activitats d’alt contingut tecnològic en la indústria és major a la comarca.

La distribució d’aquestes activitats a nivell municipal és asimètrica. Tot i amb això, suposen, en tots els municipis, més del 15% de les empreses i més del 20% de la seva població ocupada.

L’evolució del nombre d’empreses de valor afegit varia segons pertanyin al sector serveis o industrial. Les empreses basades en coneixement creixent de manera continuada, en canvi, les d’alta tecnologia del sector industrial són les més afectades en els trimestres posteriors a l’inici de la crisi.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte