El Baix Llobregat registra 122 polígons amb una ocupabilitat mitjana del 81%

Imatge nota de conjuntura laboral març 2019
Document/s adjunt/s: 

El Baix Llobregat, amb 122 polígons, és la segona comarca de Catalunya en polígons d’activitat econòmica. Aquests PAE estan distribuïts en 23 municipis de la comarca i sumen més de 3 mil hectàrees de superfície.

L’edat mitjana dels polígons de la comarca és de 35 anys, situant al Baix Llobregat entre les comarques amb una proporció major de polígons antics ( més del 24% dels polígons tenen més de 50 anys).

Els polígons d’activitat econòmica estan ocupats per 6.601 empreses. L’ocupabilitat mitjana dels polígons és del 81%, situant al Baix Llobregat entre les comarques de Catalunya amb major ocupabilitat. Les empreses que desenvolupen activitats metal·lúrgiques i de fabricació de productes metàl·lics són les majoritàries en els PAE de la comarca. Amb, altres activitats industrials, logístiques i de serveis, concentren més de la meitat de les activitats desenvolupades als PAE del Baix Llobregat.

El 56% dels PAE disposen d’accés amb transport públic, 1 de cada 5 disposa d’algun tipus d’entitat de gestió i més de la meitat estan recepcionats definitivament.

Algunes dades municipals: Sant Vicenç dels Horts, Esparreguera i Cornellà de Llobregat compten amb polígons centenaris; cap municipi presenta una ocupabilitat menor al 60% dels seus polígons; els municipis de la zona Nord són els que tenen un major rati de parcel·les per polígon; només 4 municipis de la comarca no tenen accés a cap PAE en transport públic (Collbató, Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires i Gavà) i només 4 no tenen fibra òptica a cap PAE (Abrera, Collbató, Esplugues de Llobregat i Vallirana).

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte