El concepte de DONO i d’atur registrat al Baix Llobregat

Imatge nota conjuntura DONO
Document/s adjunt/s: 

L’anàlisi de l’atur registrat és sens dubte un dels temes fonamentals al qual els Observatoris de desenvolupament local han dedicat temps i pàgines des de la seva creació. Conceptes com atur registrat, taxa d’atur o demandes d’ocupació són d’ús comú en els informes i les anàlisis dels Observatoris. Aquesta nota de conjuntura pretén treballar una mica més a fons sobre aquests conceptes per tal d’aclarir dubtes que puguin sorgir entre els mateixos, així com fer una proposta d’introducció en l’anàlisi quotidiana per part dels observatoris del concepte de demandants d’ocupació no ocupats.

Des del mes de gener de 2016, el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya publica, juntament amb les dades de demandants d’ocupació i les d’atur registrat, la xifra de demandants d’ocupació no ocupats (DONO). Tanmateix, aquestes dades tal com es publiquen ara mateix fan referència només al total de demandants classificats com a DONO, sense explicitar els diferents col·lectius que els componen.

Del total de persones inscrites com a demandants d’ocupació al Baix Llobregat, el 78,6% són considerades aturades i el 21,4% no, per acomplir algun dels criteris d’exclusió.

Si es fa l’aproximació a partir del col·lectiu de DONO, la proporció augmenta lleugerament fins al 81,9% del total de demandants, ja que agrega a les persones aturades tota una sèrie de col·lectius.

En aquesta nota de conjuntura aprofundim més sobre el col·lectiu DONO i donem algunes propostes per a una possible inclusió en l’indicador municipal d’atur.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte