L’edat mitjana de la població activa augmentarà en l'horitzó 2026

Imatge piràmide projeccions població activa
Document/s adjunt/s: 

Fruit de la recent publicació de les projeccions de població activa 2015-2051 per part de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), l’Observatori presenta una anàlisi d’aquestes dades pel conjunt del Baix Llobregat fins a l’any 2026, últim any disponible per a les prediccions comarcals. Aquesta informació presenta diferents hipòtesis sobre les tendències de la població activa i de la taxa d’activitat i anticipa, quantificant-los, els possibles canvis futurs en termes de volum de població activa, estructura per edats i pautes de renovació.

Així doncs, segons l’escenari mitjà d’IDESCAT es preveu que el conjunt de la població activa de la comarca continuï disminuint lleument fins al 2017, tot i que després s’espera que torni a créixer fins al 2026.

Per sexes, es contempla que aquesta evolució serà lleugerament diferent en el cas dels homes i les dones. Així, mentre que la projecció de població activa masculina per a 2026 es situa en uns valors molt similars als actuals, entre les dones la projecció preveu un creixement més elevat.

El tret més important que es desprèn de les projeccions de població però, és el fet de l’augment de l’edat de la població activa, que adquirirà rellevància en la composició del mercat de treball de les properes dècades.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte