La contractació de població estrangera al Baix Llobregat suposa el 13,7% del total

Imatge contractes població estrangera
Document/s adjunt/s: 

Els efectes de la crisi econòmica en el mercat de treball al llarg dels darrers anys han marcat sens dubte l’evolució de la situació laboral de la població estrangera. L’augment de població estrangera experimentat per la comarca i el conjunt de Catalunya fins aproximadament l’any 2010 va estar marcat per un fort component econòmic, un cicle que es va veure trencat a partir de 2008 i que ha fet que per primer cop s’observin canvis en aspectes que fins al moment es mantenien en continu creixement, com ara el pes de les persones estrangeres en el conjunt de població o l’augment de la població activa estrangera.

Així, a partir del 2010, la població estrangera en edat de treballar a la comarca ha anat disminuint progressivament fins a suposar un 12% del total l’any 2014.

Aquest darrer any, és el primer en què la xifra de contractes a estrangers torna a pujar després de 6 anys consecutius de caigudes. Tot i això, la proporció de contractació estrangera sobre el total de contractes ha seguit baixant i s'ha situat en el 13,7%, la més baixa dels últims anys.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte